Trimzwemmen

Ik zal mezelf even voorstellen. Ik ben Sascha Voermans en geef sinds 3 jaar training bij beide trimgroepen. Zelf heb ik 12,5 jaar lang wedstrijden gezwommen en daarna ben ik waterpolo gaan spelen. Ik zal nu in het kort wat vertellen over beide groepen.

Trimgroep 1
Trimgroep 1 traint op woensdag van 20.00 uur tot 21.00 uur.
Deze groep zwemt gemiddeld 40 tot 60 banen. Er wordt borstcrawl, rugcrawl maar vooral veel schoolslag gezwommen. We zwemmen een baan of 10 in en daarna krijg je iedere keer een nieuwe opdracht. Indien je baan eerder klaar is, dan jij stop je en zwem je weer met de nieuwe opdracht mee. Het is een groep die van gezelligheid houdt en daarom wordt er ook best veel gekletst. Er zijn 2 banen die stevig door zwemmen. Je gaat op de baan zwemmen die bij jou past, je mag hierin ook schuiven. Indien je conditie zo verbeterd is, kun je aansluiten bij trimgroep 2, maar je kunt ook gewoon in deze groep blijven.

Trimgroep 2
Trimgroep 2 traint op woensdag van 21.00 uur tot 22.00 uur.
Deze groep zwemt gemiddeld 60 tot 90 banen. Alle slagen worden tijdens deze trainingen behandeld inclusief flipperen en onder water zwemmen. De trainer geeft tijdens de training adviezen over een bepaalde slag. Er wordt meestal rond de 10 banen ingezwommen en daarna begint de training met elke keer een nieuwe opdracht. We maken tijdens de trainingen gebruik van verschillende hulpmiddelen. Flippers, plankjes, ballen enz. De meeste zwemmers in deze groep komen om hun conditie te verbeteren. Er wordt af en toe een praatje gemaakt, maar vooral veel gezwommen.

Masterzwemmen
Er is ook een mogelijkheid om wedstrijden te zwemmen in de trimgroep. Het gaat dan om masterswedstrijden. Deze zijn voor deelnemers van 20 jaar en ouder. Je kunt je hiervoor aanmelden bij Carla Stadhouders.

Activiteiten
1x per jaar gaan we met beide groepen iets leuks dien. Dit doen we na de laatste training van de zomervakantie. Ook drinken we een bakje koffie/thee aan het einde van het jaar.

Wil je een keer gratis komen proef trainen of je heb je andere vragen neem dan hier contact op met mij.

Actuele informatie

Wat doe jij na je zwemdiploma?

Agenda

Lidmaatschap
loading