Zomerkamp 2022 groot succes!

14 september 2022

Na 2 jaar van afwezigheid door corona, vond van vrijdag 9 september t/m zondag 11 september eindelijk weer het Z&PC DIO Zomerkamp plaats! Op vrijdagavond vertrokken de zwemmers en waterpoloërs op de fiets naar de kamplocatie ‘Den Meulenbaarg’ in Zegge. Tijdens een tussenstop in het Trimbos werd het eerste spel (Levend Kwartet) gespeeld en werden de kids getrakteerd op een drankje en snoepje. Na aankomst op de kamplocatie en het uitkiezen van een bed, was het tijd voor soep met een broodje knakworst. ’s Avonds werden vervolgens twee groepen opgesloten in een  escaperoom: twee kamers in het kampgebouw waren helemaal omgebouwd tot een vliegveld, waar de groepen verschillende puzzels moesten oplossen. Na een kleine 40 minuten lukte het beide groepen om de code van het slot te kraken en kwamen zij bijna tegelijkertijd naar buiten!

De zaterdag stond in het teken van Expeditie Robinson. Op het kampterrein waren er 10 proeven klaargezet, zoals o.a. een eetproef (verschillende kleine pittige/zoute gerechten eten), snelheidsproef (stormbaan), schietproef (blikjes omver gooien met pingpong balletjes) en een waterproef (met je lichaam zo snel mogelijk water van de ene emmer naar de andere emmer verplaatsen). De zeven teams konden bij het doorstaan van de proeven punten behalen. De twee beste teams (Blauw en Rood) namen het vervolgens tegen elkaar op in de finaleproef. Verdeeld over een parcours moest men allereerst zelf een vuur maken, waarna knopen uit een touw moesten worden gehaald en men via een sprint over de stormbaan en kruipend onder een net, aankwam bij de eetproef. Nadat één van de teamleden zo snel mogelijk zijn/haar bordje had leeggegeten, moesten de groepsleden een moeilijke puzzel oplossen. Uiteindelijk wist team Rood alle proeven het snelst te doorstaan en waren zij de grote winnaars van Expeditie Robinson.

Na de expeditie konden de kinderen genieten van een heerlijke BBQ, waarna onze bingomaster Wendy het Levend Bingo organiseerde.

De zaterdagavond werd afgesloten met een speurtocht door Zegge en omgeving, waar de groepjes onderweg vragen moesten beantwoorden en punten konden verdienen. Alleen wat de kinderen niet wisten, was dat er op de route twee ‘spoken’ waren verstopt tussen de bosjes.

Zondagochtend waren er nog een drietal kleine spellen: Belgisch verstoppertje, Jagerbal en Lijntikkertje. Na een stevige lunch was het weer tijd om de spullen bij elkaar te zoeken en terug naar Etten-Leur te fietsen, waar de ouders hun kinderen stonden op te wachten.

De Kampcommissie wil alle deelnemers en expeditie-hulp (Ernst, Anna-Marie en Arjan) bedanken voor dit supergezellig en uitstekend kamp!
Bianca, Joëlle, Wendy, Joost en Daniël.

WIL JIJ LID WORDEN VAN ONZE VERENIGING?

Z&PC DIO

Wij zijn een competitieve sportclub - met onze zwemmers en waterpoloërs die op alle niveaus deelnemen aan lokale competitites.
KvK: 40280603
Rek Nr: NL43RABO0114817502