Over Ons

Wij zijn een competitieve zwemmer en waterpolo club - met onze zwemmers en waterpoloërs die op alle niveaus deelnemen in lokale competities.

LEER MEEROVER Z&PC DIO

Bij de Etten-Leurse Zwem- en waterpolovereniging Z & PC DIO kan jong en oud terecht voor zijn/haar sportieve ambities in een gezellige sfeer.

Bij Z&PC DIO gaan sportieve ambities en gezelligheid hand in hand. De vereniging kent ongeveer 170 leden verdeeld over drie disciplines: wedstrijdzwemmen, trimzwemmen en waterpolo. Of je fanatiek of recreatief bent, individueel of in teamverband wilt sporten, bij Z & PC DIO is er altijd een groep waar jij terecht kunt!

Ben je nog geen lid? Kom dan snel een keertje meetrainen en ervaar waarom al onze leden zo enthousiast zijn over Z & PC DIO!

SPONSOR KLIKS

Steun Z&PC DIO nu met je aankopen bij diverse webwinkels o.a Bol.com, Coolblue, Bookin.com en Expedia. Een percentage van het aankoopbedrag gaat dan ook naar Z&PC DIO.
https://dioweb.nl/wp-content/uploads/2021/01/sklogo-matte.png

LEER MEEROVER WEDSTRIJD
ZWEMMEN

Houd jij van het water? Wil jij sneller zwemmen dan je vrienden, je zwemtechniek en uithoudingsvermogen verbeteren of gewoon lekker bewegen?

Dan is wedstrijdzwemmen wel iets voor jou! Z&PC DIO is een ervaren zwemvereniging die al ruim 50 jaar trainingen geeft aan zwemmers uit regio Etten-Leur. Onze trainingen zijn voor jong en oud en verbeteren de zwemtechniek op een gezellige en uitdagende manier. Ook buiten de trainingen om leer je elkaar hier kennen, voornamelijk bij wedstrijden en teamuitjes.

Z&PC DIO heeft twee zwemgroepen die wekelijks hun trainingen zwemmen in zwembad de Banakker in Etten-Leur. Bijna ieder weekend staan er zwemmers van onze vereniging op het startblok van een regionale, landelijke of zelfs internationale wedstrijd.

LEER MEEROVER TRIM
ZWEMMEN

Op een recreatieve, gezonde en ook een afwisselende manier werken aan je zwemtechniek en conditie.

Voor volwassenen die graag zwemmen, maar niet actief aan een wedstrijdsport willen deelnemen is trimzwemmen een ideale mogelijkheid. Onder begeleiding van een trainster zijn er iedere woensdag twee trainingsuren voor twee groepen in zwembad De Banakker. Het niveau varieert van een aardig tempo tot wedstrijdsnelheid.

Het trainingsuur van trimgroep 2 is geschikt voor iedereen die naar een triathlon of andere open water wedstrijd toe werkt en met een betere techniek van de borstcrawl een snellere tijd of langere afstand wil bereiken.

Masterzwemmen
Vind je het leuk om aan een wedstrijd deel te nemen? Dat kan bij de masterwedstrijden, die een paar keer per jaar worden georganiseerd.

Nieuwsgierig of trimzwemmen iets voor jou is? Meld je aan voor een proefles!

LEER MEEROVER WATERPOLO

Waterpolo een spetterende teamsport voor jong en oud!

Z&PC DIO biedt waterpolo aan in voor jong en oud, jongens en meisjes, competitieverband maar ook recreatief.

Waterpolo is een spectaculaire teamsport waarbij je samen met je teamgenoten zo vaak mogelijk probeert te scoren. Naast een goede zwemconditie is het bij waterpolo belangrijk dan je een goede baltechniek hebt. Tijdens de trainingen zullen de trainers jou de diverse aspecten en tactieken van het spel leren.

De enige vereiste om waterpolo te beoefenen bij Z&PC DIO zijn een leeftijd van 8 jaar en een B Zwemdiploma, ben je 8 jaar of ouder en heb je een B zwemdiploma behaald? Dan is het mogelijk om met waterpolo kennis te maken bij Z&PC DIO!

Ben jij een echte waterrat en teamplayer, aarzel dan niet en vraag dan meteen een proefles aan bij Z&PC DIO.

Neem voor meer informatie contact op met de waterpolo commissie van Z&PC DIO:
waterpolo@dioweb.nl

https://dioweb.nl/wp-content/uploads/2021/02/waterpolo-speler.png
https://dioweb.nl/wp-content/uploads/2021/10/2020.05.19-Sportakkoord-Etten-Leur-DEF_Pagina_1.jpg

LOKAAL SPORTAKKOORD

Wij hebben met de gemeente, andere sportverenigingen, onderwijs- en zorgorganisaties gesproken over hoe we kunnen samenwerken rondom sport en bewegen. Z&PC DIO is betrokken bij enkele mooie sport- en beweegprojecten.

Eén van die projecten is het organiseren van een sportief waterevenement op de Westpolderplas voor jong en oud in Etten-Leur. En we gaan met Sportfondsen de schouders eronder zetten om de zwemvierdaagse tot een jaarlijks succes te maken.

ZWEMMEN MET BEGELEIDING

Daarnaast is onze vereniging ambassadeur van het project, waarin mensen met een cognitieve beperking 1-op-1 begeleiding krijgen in het zwembad door studenten van de zorg- en welzijnsopleiding bij Curio. Op deze manier doen zij praktijkervaring op en is het voor veel meer ouderen met een beperking mogelijk om te (gaan) zwemmen.

Deze lessen zijn op donderdag, op de even weken, tussen 10.15 en 11.00 uur. Bij voldoende belangstelling kan een tweede groep gestart worden van 11.00 tot 11.45 uur. Kosten per les zijn € 10,00. Ken je iemand die graag zou zwemmen maar dat niet kan zonder begeleiding? Neem dan contact op met Marian Roest (beweegcoach). Zij is bereikbaar via m.roest@avoord.nl of telefoonnummer 06-51413389.

OXYGEN CLUBOUR COACHES

Oxygen team has a proven track record of success in teaching and training swimmers.

MAIN COACHJOHN DOE

John joined Oxygen in 2015 . He has long been involved in swimming at the top level with experience.

SENIOR TRAINERMARIA JOHNSON

As an ex-National Squad member, Maria still holds multiple records, such as 100 & 200 freestyle.

JUNIOR TRAINERMARK SMITH

Mark has been a member of Oxygen Club for upwards of 17 years, where he has trained and competed.

FITNESS INSTRUCTORANN LEE

Our member who competed during her time as a competitive swimmer, she has qualified for numerous finals.

WIL JIJ LID WORDEN VAN ONZE VERENIGING?

Z&PC DIO

Wij zijn een competitieve sportclub - met onze zwemmers en waterpoloërs die op alle niveaus deelnemen aan lokale competitites.
KvK: 40280603
Rek Nr: NL43RABO0114817502