Start competitie leerzame vuurdoop DIO-waterpolo-jeugd

20 september 2022

ETTEN-LEUR Op 17 september speelde de DIO C-jeugd de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Voor de meeste spelers was het de allereerste competitiewedstrijd ooit en dat was even wennen. Met maar 1 wisselspeler op de bank nam ons nieuwe jeugdteam het op tegen SBC2000 CG2 uit Breda.

Door Wendy Marijnissen en Richard de Graaf

 

SBC opende de score al snel, waardoor het 0-1 werd. DIO zette de tegenaanval in, maar de doelpoging van Thijs ging jammerlijk over. Daarop scoorde SBC snel 2 doelpunten, waarmee de stand op 0-3 kwam. DIO zette weer de aanval in en Lucas schoot op het doel, maar deze werd tegengehouden door de keeper van SBC. SBC zette meteen weer de tegenaanval in en maakte weer 2 doelpunten achter elkaar. Keeper Sophie had nog een knappe redding, maar kon niet voorkomen dat SBC uiteindelijk de 0-6 scoorde.

 

In het tweede partje werden de tactieken aangepast. Ondanks het tegenhouden van een aantal aanvallen door verdediger Joris, kon SBC toch weer scoren en uitlopen naar 0-8. Een poging van Parmis om door de verdediging van SBC te breken mislukte helaas. Op aanspelen van Joris deed ook Jim een poging om de bal voorbij SBC te krijgen, maar de SBC-verdediging was te sterk. SBC scoorde nog twee keer en daarmee kwam de stand na het tweede partje op 0-10.

 

Na opnieuw een doelpunt van SBC, probeerde DIO weer het doel van SBC te bereiken. Thijs gooide 2 keer op het doel, maar de keeper van SBC hielt de ballen knap tegen. SBC ging daarna meteen in de tegenaanval en scoorde 4 maal achter elkaar. Een 5de poging van SBC werd dapper geblokt door Sander. Het derde partje eindigde daarmee in 0-15. In het vierde en laatste partje sloeg de vermoeidheid bij DIO toe. Met maar 1 wisselspeler werd er veel gevraagd van de spelers. Toch bleven onze jongens en meiden doorgaan. Thijs kreeg een kans om de 0 van het scorebord te krijgen en Annabelle bleef proberen voorbij de verdediging van SBC te komen. DIO verdedigde dapper, maar met frisse wissels ging SBC door met doelpunten scoren. Sander maakte uit een vrije bal nog een doelpunt voor DIO, maar die werd helaas afgekeurd. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 0-22.

 

Het was een zware start van het competitieseizoen, maar een leerzame vuurdoop. Onze jongens en meiden hebben gespeeld als team en niet opgegeven. Coaches en supporters zijn dan ook trots op de spelers. Nu op naar de volgende wedstrijd tegen De Schelde CG1 op zaterdag 1 oktober in Terneuzen! Wil je meer informatie of een keer vrijblijvend meetrainen? Dat kan! Neem dan contact op met Jelle Heezius, voorzittertcp@gmail.com

 

WIL JIJ LID WORDEN VAN ONZE VERENIGING?

Z&PC DIO

Wij zijn een competitieve sportclub - met onze zwemmers en waterpoloƫrs die op alle niveaus deelnemen aan lokale competitites.
KvK: 40280603
Rek Nr: NL43RABO0114817502