DIO-waterpolojeugd levert strijd in Terneuzen

4 oktober 2022

TERNEUZEN – Op zaterdag 1 oktober ging het DIO-jeugdteam in Terneuzen de strijd aan tegen De Schelde CG1. DIO had helaas geen wisselspelers en daarom wisten we dat het een zware wedstrijd zou gaan worden.

Door Richard de Graaf – 1.10.2022

DIO veroverde bij het opzwemmen de bal. Joris gaf een loepzuivere voorzet op Rick, waarna Rick de bal hard in het Schelde-doel knalde. De Schelde counterde, brak door de DIO-verdediging en scoorde de gelijkmaker. Hierna werd de wedstrijd stilgelegd omdat het scoreboard niet werkte. Minutenlang lagen de spelers in het water te wachten voordat weer gespeeld mocht worden. DIO viel direct aan, maar stuitte op De Schelde-verdediging. De Schelde liep uit naar 3 tegen 1. Toen herpakte DIO zich. Het was Joris die het tweede DIO-doelpunt maakte. De Schelde scoorde nogmaals, maar daarna gingen de DIO-aanvallen lekker lopen en kon Rick twee keer scoren. Met 4-4 op het scoreboard begon het tweede part. Weer won DIO bij het opzwemmen de bal, maar de aanval werd door De Schelde geblokt. Ondanks het goede verdedigingswerk van Joris, Leon, Annabella, Jim en Niec kon De Schelde nog twee keer scoren. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en de stand kwam op 8-8. De Schelde wisselde steeds 4 of 5 spelers, terwijl DIO het zonder wisselspelers moest stellen. Net voor het einde van het partje kwam De Schelde op voorsprong.

 

Partje 3 was superspannend. DIO won wederom het opzwemmen en Leon, Joris en Rick speelden De Schelde-verdediging zoek, waarna Rick de gelijkmaker kon scoren. Keeper Lucas blokte vervolgens vakkundig een Schelde-schot. Rick bracht DIO via een mooie lob-bal op voorsprong. De Schelde wisselde weer 5 spelers en ging nog feller aanvallen. Jim, Annabella, Leon en Niec verdedigden hard, maar de vermoeidheid begon zichtbaar toe te slaan, wat logisch is als je niet kan wisselen. Keeper Lucas kreeg het druk en ondanks een paar fantastische reddingen liep De Schelde verder uit naar 13-10. DIO brak nog een keer succesvol door De Schelde-verdediging heen, maar het laatste doelpunt van dit part was voor De Schelde. In het vierde partje zaten alle supporters op het puntje van de tribunebanken, want wat was het spannend! Weer won DIO de bal bij het opzwemmen, maar de doelpoging van Rick eindigde helaas op de lat. Ook Leon kreeg nog een mooie kans, maar De Schelde liep verder uit naar 17-11. DIO herpakte zich nog eenmaal en via mooie aanvallen konden Joris en Rick allebei scoren. De harde vermoeiende strijd begon nu echt zijn tol te eisen van de DIO- spelers. Vanuit een spelhervatting kon Rick via een mooi lobje over de Schelde-keeper het 14de DIO-doelpunt scoren. Beide teams plaatsten nog diverse aanvallen, maar De Schelde scoorde het laatste doelpunt van deze spannende wedstrijd. Periode-tussenstanden en eindstand: 4-4, 9-8, 14-11 en 19-14.

 

Wat heeft het DIO-jeugdteam vechtlust, doorzettingsvermogen en teamspirit laten zien. Zonder wisselspelers deze prestatie neerzetten is echt top! Coach Aonne en de meegereisde supporters gingen tevreden huiswaarts. Nu op naar de volgende wedstrijd thuis in Etten-Leur tegen SBC2000 CG1 uit Breda, op zaterdag 8 oktober om 15:30 uur. Lijkt waterpolo jou wat? Kom dan een keer vrijblijvend meetrainen! DIO is altijd op zoek naar nieuwe spelers. Voor meer informatie: Jelle Heezius, voorzittertcp@gmail.com.

 

 

WIL JIJ LID WORDEN VAN ONZE VERENIGING?

Z&PC DIO

Wij zijn een competitieve sportclub - met onze zwemmers en waterpoloƫrs die op alle niveaus deelnemen aan lokale competitites.
KvK: 40280603
Rek Nr: NL43RABO0114817502