DIO-waterpolojeugd zegeviert in thuiswedstrijd!

28 september 2021

ETTEN-LEUR – Zaterdag 25 september was de tweede wedstrijd van het seizoen voor onze jongens. Ze namen het thuis op tegen Lutra BJ1 uit Helmond. De trouwe supporters-aanhang mocht voor het eerst sinds Corona weer op de tribunes plaatsnemen en dat bracht sfeer in de wedstrijdbeleving.

Door Richard de Graaf – 28-9-2021

DIO begon direct met een felle aanval, helaas zonder treffer. Lutra counterde snel en wist wel te scoren. De toon van de wedstrijd was gezet! De achterstand werd door onze spelers snel weggewerkt. Na een mooie voorzet van Jorrit, maakte Bas de gelijkmaker. Lutra probeerde vervolgens om terug op voorsprong te komen, maar dat lukte niet. Sterker nog, ze werden door onze spelers goed onder druk gezet in dit eerste part. Lutra maakte een overtreding, met een 5-meter bal voor DIO tot gevolg. Vakkundig en snoeihard scoorde Damian het tweede DIO-doelpunt. Het balbezit ging vervolgens heen en weer. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar het was DIO die de voorsprong kon uitbreiden. Na een lange voorzet van Damian op Rick, scoorde Rick DIO-doelpunt nummer drie.

Het tweede part was volledig voor Lutra. Lutra zette alles op alles om de 3-1 achterstand weg te werken en met succes. Ze wisten snel terug te komen tot 3-3. Onze jongens waren zichtbaar aangeslagen en begingen de nodige overtredingen om de Lutra-aanvallen te stoppen. DIO counterde een paar keer goed, maar de schoten van Joris en Damian belanden steeds op de lat. Lutra bleef succesvol druk zetten, ze liepen uit tot 3-5. Keeper Sjoerd voorkwam met een aantal mooie reddingen dat Lutra nog verder kon uitlopen.

Partje 3 was spannend. Lutra zette de eerste aanval in, maar zij stuitten op keeper Sjoerd. DIO ging snel in de tegenaanval die door Lutra via een overtreding werd gestopt. Gevolg: weer een 5-meter bal voor DIO, die door Damian snoeihard in het net geschoten werd. Nog geen minuut later scoorde Jorrit de gelijkmaker. Met de stand van 5 tegen 5 volgde een paar rommelige minuten in de wedstrijd. Beide ploegen lukte het niet om tot goed opgezette aanvallen te komen, totdat Bas zich los kon wringen uit de Lutra verdediging, de bal kreeg aangespeeld van Jorrit en DIO op voorsprong bracht met een gaaf doelpunt. Joris had vervolgens weer een kans, maar wederom lag de lat van de tegenpartij in de weg. Eindstand in dit partje: 6 tegen 5.

Het vierde partje brak aan. De supporters zaten op het puntje van de tribunebanken, want wat was het spannend. Lutra zette alles op alles om de wedstrijd naar hun hand te zetten. Twee keer redde keeper Sjoerd DIO. Vervolgens zette DIO de aanval in. Damian gaf een mooie pass aan Leon, Leon speelde Jorrit aan, maar helaas zonder resultaat. Lutra sloeg fel terug en bracht de stand weer op 6 tegen 6. Met nog 3 minuten te gaan, kreeg DIO de overhand. Jorrit scoorde het zevende DIO-doelpunt na een mooie voorzet van Miguel. De DIO-verdediging, waaronder Rijk, Angelo en Aaron leverden goed werk, waardoor Lutra niet meer kon scoren. Bas scoorde vanuit een 5-meter de 8 tegen 6. Hierna was Lutra gebroken. Tot slot bracht Damian via een hard schot de eindstand op 9-6 in het voordeel van DIO. Periode-tussenstanden en eindstand: 3-1, 3-5, 6-5 en 9-6.

Wederom heeft het DIO-jeugdteam een goede teamspirit en vechtlust zien. Coaches Aonne en Victor waren tevreden, de supporters waren laaiend enthousiast. Wat was het fantastisch om eindelijk weer hun jongens te kunnen toejuichen en te zien winnen. Ook de DIO-heren1 en DIO-heren 2 wisten hun wedstrijden te winnen. Een fantastische zaterdag voor DIO-waterpolo dus! Nu op naar de volgende wedstrijd thuis in Etten-Leur tegen De Treffers BJ1 uit Rosmalen, op zaterdag 2 oktober om 16:00 uur. Het is dan SuperSaterday, alle DIO-waterpolo teams, waaronder de heren 1 en heren 2, spelen dan hun thuiswedstrijd.

Belangstelling
Lijkt waterpolo jou ook wat? Kom dan een keer vrijblijvend meetrainen! DIO is altijd op zoek naar nieuwe spelers. Voor meer informatie: Jelle Heezius, voorzittertcp@gmail.com.

WIL JIJ LID WORDEN VAN ONZE VERENIGING?

Z&PC DIO

Wij zijn een competitieve sportclub - met onze zwemmers en waterpoloƫrs die op alle niveaus deelnemen aan lokale competitites.
KvK: 40280603
Rek Nr: NL43RABO0114817502