Zomerkamp 2023 in het teken van gezelligheid & plezier

1 oktober 2023

In het weekend van vrijdag 8 t/m zondag 10 september vond weer het jaarlijkse Z&PC DIO Zomerkamp plaats! Op vrijdagavond vertrokken de zwemmers en waterpoloërs op de fiets naar de kamplocatie ‘Den Meulenbaarg’ in Zegge. Na aankomst op het kampterrein was het tijd voor een welverdiend kopje soep met een broodje knakworst.

’s Avonds, toen er een (dichte) mist begon te vormen, werden de kampdeelnemers opgeroepen door de Transsylvanische politie: Graaf Dracula was vermoord! In groepjes moesten de deelnemers een route door Transsylvanië (het Dorpsbos van Zegge en omgeving) lopen, waar ze verschillende verdachten tegenkwamen. Door de verdachten te ondervragen en met behulp van verschillende aanwijzingen, konden onze speurneuzen uiteindelijk erachter komen wie de dader was.

Na een lekker ontbijt zaterdagochtend, stapte iedereen op de fiets op weg naar de Rucphense bossen. Daar werd het spel ‘Levend Stratego’ gespeeld, met als thema het kinderprogramma ‘Spongebob Squarepants’. Rond het middaguur was het tijd voor een picknick, waarna het bosspel ‘De Missie’ werd gespeeld. De kampdeelnemers waren ‘opgesloten’ in een bosgebied en moesten d.m.v. een kaart opzoek naar verschillende punten waar zij opdrachten konden uitvoeren. Bij voltooiing van de opdrachten kregen zij een aanwijzing die hen een stapje dichter bij het ontsnappingspunt bracht. Uiteindelijk wist team Roze als eerste het ontsnappingspunt te vinden en werden zij de grote winnaars.

Terug op de kamplocatie was het tijd voor wat verkoeling met een waterbuikglijbaan en waterpistolen. In de tussentijd was de kampleiding in de keuken druk bezig met de voorbereidingen voor het diner: hamburgers met krieltjes en als toetje een ijsje. De zaterdag werd ’s avonds afgesloten met een speurtocht op het kampterrein en een make-over van een aantal jongens door de waterpolodames.

Zondagochtend stond in het teken van ‘The Battles’. De teams streden tegen elkaar in 4 battles, bestaande uit: een estafette, Team v.s. Team (verschillende opdrachten gebaseerd op kracht, uithoudingsvermogen, handigheid, concentratie en geluk), toren van Babylon (zo hoog mogelijke Toren van dozen bouwen) en waterpaintbal. Team Blauw en Groen wisten uiteindelijk met een gedeelde eerste plek de sterkste te zijn.

Na een stevige lunch was het weer tijd om de spullen bij elkaar te zoeken en terug naar Etten-Leur te fietsen, waar de ouders hun kinderen stonden op te wachten.

De Kampcommissie wil alle deelnemers en vrijdag/zaterdag-hulp (Cas, Anna-Marie en Sander) bedanken voor dit supergezellig en uitstekend kamp! Wij kijken weer uit de volgende editie in 2024!

Bianca, Joëlle, Wendy, Joost, Ernst-Jan en Daniël.

 

WIL JIJ LID WORDEN VAN ONZE VERENIGING?

Z&PC DIO

Wij zijn een competitieve sportclub - met onze zwemmers en waterpoloërs die op alle niveaus deelnemen aan lokale competitites.
KvK: 40280603
Rek Nr: NL43RABO0114817502