Gezelligheid & plezier op Z&PC DIO Zomerkamp 2024!

3 september 2024

LOON OP ZAND – Het weekend van vrijdag 23 t/m zondag 25 augustus stond in het teken van het jaarlijkse Z&PC DIO Zomerkamp! Dit jaar werd het kamp georganiseerd op een sprookjesachtige locatie: Groepsaccommodatie ’t Kraanven in Loon op Zand (onder de Efteling).

Nadat alle zwemmers en waterpoloërs op vrijdagavond waren aangekomen op de kamplocatie, was het tijd voor het eerste spel: het ‘Smokkelspel’. De kampdeelnemers moesten geld zien te smokkelen door het bos en daarbij uit handen zien te blijven van de douaniers. Van al dat rennen kregen de deelnemers (en kampleiding) een behoorlijk trek en dorst, waarna zij werden opgewacht met een heerlijk kopje soep en broodje knakworst (inmiddels een jaarlijkse traditie). Laat op de avond werden de groepjes opgeroepen voor een speurtocht door Loon op Zand en omgeving. Onderweg moesten ze vragen beantwoorden en konden ze bonuspunten verdienen door challenges. Ze konden namelijk op een willekeurig moment worden gebeld, waarna een opdracht moest worden uitgevoerd binnen een korte tijd. Ook konden ze extra punten verdienen met het maken van een groepsfoto, wat grappige en creatieve foto’s opleverde. Alleen wat de groepjes niet wisten, is dat het ’s avonds wel eens kan spoken en griezelen in Loon op Zand…

Na een stevig ontbijt zaterdagochtend was het tijd voor ‘Levende bordspellen’. Op het kampterrein werden de klassieke spellen Ganzenbord, Mens erger je niet, Dammen en Twister gespeeld, waarbij de deelnemers zelf de pionnen waren. Na de lunch gingen de deelnemers op pad voor een sprookjestocht door de bossen en later op de middag namen de groepjes het tegen elkaar op tijdens een leuke pubquiz. De zaterdagavond stond in het teken van oud Hollandsche spelletjes: in de grote speelhal van ’t Kraanven speelden de groepjes verschillende traditionele spellen, zoals sjoelen, het kegelspel, spiegeltekenen, het klompenspel en nog veel meer.

Zondagochtend werd in het bos het ren- en tikspel ‘Koehandel’ gespeeld. In de tussentijd was Joost druk bezig met het bereiden van gebakken eitjes voor de lunch. Na de lunch was het weer tijd om de spullen bij elkaar te zoeken en alles netjes op te ruimen. En nog even voordat alle ouders de kinderen kwamen ophalen, werden er buiten nog wat korte sportieve spellen gespeeld.

De Kampcommissie wil alle deelnemers bedanken voor dit fantastisch en gezellig kamp! Daarbij willen wij speciaal onze sponsors Lidl, Bakker Wim en Barbecue Jochems bedanken voor de verse en heerlijke groente, fruit, brood, drinken en overige etenswaren! Wij kijken weer uit naar de volgende editie in 2025!

Bianca, Joëlle, Wendy, Joost, Ernst-Jan en Daniël.

 

WIL JIJ LID WORDEN VAN ONZE VERENIGING?

Z&PC DIO

Wij zijn een competitieve sportclub - met onze zwemmers en waterpoloërs die op alle niveaus deelnemen aan lokale competitites.
KvK: 40280603
Rek Nr: NL43RABO0114817502