Mathijs en Lynn zwemmen internationaal: Wörthersee Swim Oostenrijk

8 september 2024
KLAGENFURT (A) – Zaterdag 7 september was het zo ver en mochten Mathijs en Lynn starten aan de Wörthersee swim in Klagenfurt, Oostenrijk. Mathijs de 10km en Lynn de 5km.
In de voorbereiding naar deze race zijn vele rondjes Galderse meren en een aantal zeezwemtochten volbracht. In vergelijking met die laatste is de Wörthersee een spiegel en helder blauw water. Verder stralend weer, dus super omstandigheden. De watertemperatuur was door de goede zomer daar 25,1 graden, wat resulteerde in een non wetsuit race. Lynn blij, Mathijs moest even wennen aan het idee maar achteraf bleek deze temperatuur ook warm genoeg voor hem. (Kleine inleiding: we hebben hem een keer op de warmste dag van het jaar uit de Galderse meren moeten vissen met onderkoeling verschijnselen).
Vanwege de storm afgelopen donderdag zijn er boeien van het parcours los gekomen waardoor er last minute een andere route gezwommen moest worden. Mathijs 4 rondjes en Lynn 2 rondjes. Om 10:00 klonk het startschot voor de 10km. Mathijs lag mooi op kop de eerste ronde maar heeft daarna iets in moeten leveren in zijn tempo en kwam uiteindelijk als 2e over de finish met een tijd van 2:27 uur. Om 11:15 mochten de 5km deelnemers zich gaan mengen in het veld waar de 10km net aan het 3e rondje begon. De inhaalslag begon en Lynn heeft vooral steady gezwommen en genoten. Eenmaal gefinisht kwam de verrassing dat ook Lynn het podium op mocht als 2e vrouw in een tijd van 1:22 uur.
Al met al hebben ze enorm genoten van de race, de ambiance en het weer. En gaan ze nu genieten van hun welverdiende vakantie.
Fun fact: wist je dat je ook tijdens het zwemmen met je hoofd in het water je hoofd zo kunt verbranden dat je badmuts en brilletje erin staan?

WIL JIJ LID WORDEN VAN ONZE VERENIGING?

Z&PC DIO

Wij zijn een competitieve sportclub - met onze zwemmers en waterpoloërs die op alle niveaus deelnemen aan lokale competitites.
KvK: 40280603
Rek Nr: NL43RABO0114817502