Corona veiligheidsbeleid bij Z&PC DIO

14 maart 2020
Custom Size – 1

ALGEMEEN

Houd 1.5 meter afstand van iedere andere persoon (uitgezonderd voor kinderen t/m 18 jaar onderling);

 • Blijf thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;
 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer naar de training komen.
 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het coronavirus (COVID-19). Je moet thuis blijven tot 14 dagen na het laatste contact waarop deze persoon nog besmettelijk was. 
 • Volg de aanwijzingen van het personeel van de Banakker, Corona-coördinator en trainers op.  

VOORAF EN BIJ AANVANG VAN DE WEDSTRIJD

 • Bij aankomst bij het zwembad heb je jouw badkleding al aan onder je gewone kleding.
 • Je wordt voorafgaand verzocht om thuis naar het toilet te gaan en je handen te wassen.
 • De bezoekende ploeg en scheidsrechters wachten buiten bij de ingang van het zwembad totdat de wedstrijdcoördinator de ploeg komt halen. De wedstrijdcoördinator ligt de coach/aanvoerder van de bezoekende ploeg de looproutes en geldende regels toe.
 • In de ontvangsthal van het zwembad wordt dringend geadviseerd om een mondmasker te dragen. 
 • Volg de aangegeven looproutes naar de zwemzaal. 

Doe je schoenen uit en slippers aan voordat je de zwemzaal betreed.

LOOPROUTE

Zowel de thuisspelende als de bezoekende ploeg betreden het zwembad via de tribune en betreden vervolgens het instructiebad. De thuisspelende ploeg verzamelt ter hoogte van de glijbaan. Hier vindt de spelerscontrole plaats en kunnen de spelers een warming (op het land) afronden. Voor de bezoekende ploeg is ruimte gereserveerd te hoogte van de badmeesterpost. Beide teams betreden het wedstrijdbad na het signaal van de wedstrijdcoördinator. De tassen kunnen op de daarvoor bestemde tribunes geplaatst worden. Voor de bezoekende ploeg is dit voor de EHBO ruimte, de thuisspelende ploeg plaats de tassen op de tribune ter hoogte van de badmeesterpost. Zie de plattegrond voor verdere toelichting. 

De wedstrijd officials betreden het zwembad via de verenigingsruimte. Ook zij zijn indien nodig al omgekleed.  

TIJDENS DE WEDSTRIJD

Tijdens de wedstrijd zijn de protocollen en richtlijnen van de KNZB van toepassing. Deze zijn te vinden via: https://www.knzb.nl/vereniging__wedstrijdsport/wedstrijdsport/coronaprotocol_wedstrijdsport/waterpolo_waterbasketbal/ 

 • Afstandsregels gelden buiten het water ten allen tijde; 
 • reservebank dient ruimte te bieden om de afstandsregels in acht te nemen. 
  • De stoelen mogen niet verplaats worden aangezien deze zo zijn weggezet dat onderling 1.5 meter wordt gegarandeerd en dat daarnaast de looproutes vrij blijven. 
 • Scheidsrechters en juryleden dienen de afstandsregels te respecteren. 
 • De Coach/Aanvoerder is verantwoordelijk voor zijn/haar team, en dient spelers aan te spreken indien zij zich niet houden aan de gestelde regels. 
 • Bij beide spelersbanken staan emmers met chloorwater om de stoelen te ontsmetten. 

Tijdens het wisselmoment loopt de thuisploeg via de jury kant naar de overkant (tegen de klok in). Hierbij dienen de spelers de 1.5 meter afstandsregel in acht te nemen. De bezoekende ploeg kan via de scorebord kant naar de overkant lopen. Spelers die tijdens het wisselmoment in het water liggen dienen via het water naar de overkant te zwemmen. Dit om de hoeveelheid mensen op de kant te minimaliseren. 

NA DE WEDSTRIJD

Zoals aangegeven in het wedstrijd protocol van de KNZB wordt na afloop van de wedstrijd geen handen geschud. Na de wedstrijd loopt de bezoekende ploeg langs de jury tafel, pakt de spullen en verlaat het zwembad via de aangegeven looproute door de EHBO ruimte. De thuisspelende ploeg wacht bij de wisselbank totdat het uitspelende team het bad heeft verlaten. Hierna kunnen de spelers de spullen pakken en het bad verlaten. Er mag nog geen gebruik gemaakt worden van de douches. De gezamenlijke kleedkamers zijn niet in gebruik. U kunt de aangegeven wisselcabines gebruiken. Tot slot verlaat u de kleedruimte en het pand via de route die staat aangegeven. Wij vragen u de aanwijzingen van onze coördinatoren en de looproutes te volgen en hier niet van af te wijken. 

PUBLIEK

Publiek wordt niet toegelaten in het zwembad. Daarnaast is het ook niet toegestaan voor de sporters om plaats te nemen op de tribune na afloop van de wedstrijd. Chauffeurs van de uitspelende ploeg vallen onder begeleiding en zijn toegestaan op de tribune (max. 7 personen). De aanvoerder of coach van de bezoekende ploeg dient dit bij aankomst te melden bij de wedstrijdcoördinator.

LOOPROUTES DE BANAKKER

WIL JIJ LID WORDEN VAN ONZE VERENIGING?

Z&PC DIO

Wij zijn een competitieve sportclub - met onze zwemmers en waterpoloërs die op alle niveaus deelnemen aan lokale competitites.
KvK: 40280603
Rek Nr: NL43RABO0114817502