DIO-waterpolojeugd opent seizoen met gelijkspel

21 september 2021
WEERT – Onze jeugdspelers en staf reisden op zondag 19 september af naar Weert om het op te nemen tegen ZPC De Rog BJ1. Helaas mochten de trouwe meegereisde supporters geen plaats nemen in het zwembad vanwege de corona maatregelen, maar via een livestream was de wedstrijd te volgen via mobiel en laptop. Een aparte, onvergetelijke en hopelijk unieke ervaring.
Door Richard de Graaf – 21.09.2021
De eerste wedstrijd van het seizoen is altijd lastig, want waar sta je als team? Maar in de eerste periode bleek al snel dat onze DIO-spelers goed in de wedstrijd zaten. DIO ging fel van start en binnen een minuut scoorde Damian het eerste DIO-doelpunt. De tegenpartij was hierdoor zichtbaar overdonderd. Via een counter scoorde De Rog de gelijkmaker, maar DIO bleef goed druk zetten. Na een snelle aanval scoorde Jorrit het tweede DIO-doelpunt.
In de tweede periode was onze DIO-jeugd oppermachtig. De aanvallen van De Rog werden steeds vakkundig gepareerd en DIO wist de voorsprong verder uit te bouwen door mooie doelpunten van Miguel en Damian.
Partje 3 werd echter zwaar. De Rog herstelde zich en kwam terug naar 2-4. De Rog putte hier zelfvertrouwen uit en kon nogmaals scoren. DIO-Keeper Sjoerd had een paar mooie reddingen en vanuit een counter kon Damian zijn derde doelpunt van de wedstrijd maken. Toen sloeg de vermoeidheid zichtbaar toe in het DIO-team. De Rog wist nog 2 keer door de DIO-verdediging heen te breken en bracht daarmee de stand gelijk op 5-5.
Het vierde part was spannend van begin tot eind. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. DIO plaatste een mooie aanval waardoor Rick kon scoren en de stand op 5-6 in het voordeel van DIO bracht. Het leek erop dat DIO de winst naar zich toe kon trekken, maar helaas lukte het De Rog om nog een keer te scoren. Periode-tussenstanden en eindstand: 1-2, 1-4, 5-5 en 6-6. Coaches Aonne en Victor kijken terug op een mooie opening van de competitie, waarin het DIO-jeugdteam een goede teamspirit en vechtlust heeft laten zien.
Nu op naar de volgende wedstrijd, thuis in Etten-Leur tegen Lutra BJ1 uit Helmond, op zaterdag 25 september om 15:30 uur.
Belangstelling
Lijkt waterpolo jou ook wat? Kom dan een keer vrijblijvend meetrainen! DIO is altijd op zoek naar nieuwe spelers. Voor meer informatie: Jelle Heezius, voorzittertcp@gmail.com

WIL JIJ LID WORDEN VAN ONZE VERENIGING?

Z&PC DIO

Wij zijn een competitieve sportclub - met onze zwemmers en waterpoloërs die op alle niveaus deelnemen aan lokale competitites.
KvK: 40280603
Rek Nr: NL43RABO0114817502