DIO-waterpolojeugd verliest nipt van nummer 2

4 november 2021

BEST – Op zaterdag 30 oktober reisden onze jongens af naar Best om het op te nemen tegen de Brabantse Dolfijnen, de nummer 2 van de competitie.

Door Richard de Graaf – 31-10-2021

Partje 1 en 2
DBD kwam goed uit de startblokken en opende met een felle aanval. Keeper Sjoerd hield het schot vakkundig tegen en DIO counterde snel. Leon en Bas speelden de DBD-verdediging mooi uit en Bas scoorde het eerste DIO-doelpunt. DIO bleef druk zetten, maar de schoten van Miguel wilden maar niet in het DBD-doel landen. DBD herpakte zich en brak een paar keer door de DIO-verdediging. De DBD-schoten op het DIO-doel kwamen gelukkig op de lat of in de handen van keeper Sjoerd. Toch lukte het DBD in de laatste fase van dit eerste partje om door de DIO-verdediging te breken en de gelijkmaker te maken.

Het eerste partje was spannend, beide teams waren aan elkaar gewaagd en ook in het tweede part bleek dit het geval te zijn. DBD opende met een felle aanval, maar keeper Sjoerd was oppermachtig. DIO nam over en Rijk manoeuvreerde zich in scoringspositie, maar helaas landde zijn schot niet in het DBD-doel. Even later kreeg Damian de bal aangespeeld van Bas en scoorde via een snoeiharde taterbal de 1-2 voor DIO. (Een taterbal is een bal die stuiterend op het water in het doel beland). De Brabantse Dolfijnen gingen op aangeven van hun coach druk zetten en met succes. Ze scoorden de gelijkmaker en kwamen zelfs op een 3-2 voorsprong maar kort daarna knalde Damian vanaf grote afstand de bal in het DBD-doel.

Partje 3 en 4
Met een stand van 3-3 begonnen de teams aan het derde part. De thuisclub opende met een mooie aanval, braken door de DIO-verdediging en kwamen op voorsprong. Na een mooie voorzet van Miguel scoorde Damian de gelijkmaker. DIO bleef fel aanvallen en creëerde mooie doelkansen. Een schot van Damian werd door de DBD-keeper geblokt. Rick schoot op de DBD-lat en Miguel knalde de bal net over. Ook Joris kon niet tot scoren komen. DBD leek het even zwaar te hebben, maar ondanks het mooie storingswerk van Aaron en Angelo scoorde DBD de 5 tegen 4. Keeper Sjoerd had nog diverse mooie reddingen en voorkwam dat DBD verder kon uitlopen. De laatste DIO-aanval in dit partje werd ingezet, maar ook nu zag Miguel zijn bal landen op de DBDlat. Het zat onze jongens niet echt mee. Het laatste part brak aan. DIO zette de aanval in, maar de doelpogingen van Damian en Rick waren helaas niet succesvol. DBD liep verder uit naar 6-4 en toen was de fut er een beetje uit bij onze jongens. Het harde werken begon zichtbaar zijn tol te eisen. In de eindfase knalde Damian nog een paar schoten op het DBD-doel, maar helaas zonder resultaat. In de slotminuten scoorde DBD het laatste doelpunt van de wedstrijd. Periode-tussenstanden en eindstand: 1-1, 3-3, 5-4 en 7-4.

Teleurgesteld keerden onze spelers, coaches en meegereisde trouwe supporters huiswaarts. In 3 van de 4 partjes waren de teams gelijkwaardig, maar partje 4 maakte duidelijk dat de thuisploeg het geluk aan hun kant had. Nu op naar de volgende wedstrijd, thuis tegen de nummer 1 van de competitie, De Krabben/Hieronymus BJ1, op zaterdag 20 november om 16:00 uur.

WIL JIJ LID WORDEN VAN ONZE VERENIGING?

Z&PC DIO

Wij zijn een competitieve sportclub - met onze zwemmers en waterpoloërs die op alle niveaus deelnemen aan lokale competitites.
KvK: 40280603
Rek Nr: NL43RABO0114817502