DIO-waterpolojeugd verliest van nummer 1

24 november 2021

Zaterdag 20 november namen onze jongens het thuis op tegen de nummer 1 van de competitie, De Krabben/Hieronymus. Door de COVID-regels waren de trouwe supporters helaas niet welkom in het zwembad. Dat dit een moeilijke wedstrijd zou worden wisten we vooraf al, maar tot overmaat van ramp kampte ons team met een aantal zieke en geblesseerde spelers, zodat we eigenlijk geen wisselspelers hadden.

Door Richard de Graaf – 20.11.2021

Partje 1 en 2
In de eerste periode waren de teams elkaar aan het aftasten. De DIO-verdediging moest aan de bak en kon de nummer 1 van de competitie twee minuten lang goed partij geven. De Krabben/Hieronymus lukte het vervolgens om het eerste doelpunt te scoren. DIO zette alles op alles, maar kon niet voorkomen dat De Krabben/Hieronymus verder kon uitlopen naar 0-3. Na ruim 1 minuut in het tweede part scoorde De Krabben/Hieronymus hun 4de doelpunt. DIO reageerde met een felle aanval die resulteerde in een mooi doelpunt van Joris. De Krabben/Hieronymus gingen steeds meer druk zetten en ondanks het harde werk van onze jongens liepen ze verder uit naar 1-7.

Partje 3 en 4
In het derde part lieten onze jongens weer zien dat ze zich niet zomaar gewonnen geven. Diverse aanvallen van De Krabben/Hieronymus werden succesvol afgeslagen, maar onze jongens konden niet voorkomen dat de tegenstander toch nog kon uitlopen tot 1-9. DIO sloeg terug met een mooie aanval en Damian scoorde het tweede doelpunt voor DIO. De Krabben/Hieronymus braken vervolgens nog een keer succesvol door de DIOverdediging. Met een achterstand van 2 tegen 10 begon de vierde periode. Het harde werk en het gebrek aan wisselspelers ging zijn tol eisen bij onze jongens. De Krabben/Hieronymus konden hun voorsprong vergroten naar 2-13. En toen was daar Damian die het mooie derde DIO-doelpunt scoorde! Het waren echter De Krabben/Hieronymus die het laatste doelpunt van de wedstrijd maakten. Periode-tussenstanden en eindstand: 0-3, 1-7, 2-10 en 3-14.

Ondanks het ontbreken van een groot aantal spelers waardoor we eigenlijk niet effectief konden wisselen, hebben onze jongens wederom een enorme vechtlust laten zien. In deze opstelling verliezen van de nummer 1 met maar 11 doelpunten verschil is eigenlijk een prestatie van jewelste! Nu op naar de volgende wedstrijd, uit tegen PSV BJ2, op zondag 28 november om 14:00 uur in Eindhoven.

WIL JIJ LID WORDEN VAN ONZE VERENIGING?

Z&PC DIO

Wij zijn een competitieve sportclub - met onze zwemmers en waterpoloƫrs die op alle niveaus deelnemen aan lokale competitites.
KvK: 40280603
Rek Nr: NL43RABO0114817502