DIO-Waterpolojeugd op koers

9 februari 2022

ROSMALEN – Op 5 februari reisden onze jongens af naar Rosmalen om het op te nemen tegen De Treffers. Wederom zonder wisselspelers maar gelukkig wel met vaste keeper Sjoerd.

Door Richard de Graaf – 9/2/2022

Bij aanvang van de wedstrijd bleek dat ook de tegenstander geen wisselspelers had. Corona had er dus voor gezorgd dat de twee ploegen met een gelijk aantal spelers tegen elkaar moesten strijden. De meegereisde supporters werden getrakteerd op een mooie wedstrijd. In de eerste minuten van de wedstrijd had DIO de overhand. Met mooie aanvallen brak onze jeugd steeds door de verdediging van de Treffers. Helaas strandden de schoten van Damian, Miguel en Jorrit steeds op de keeper van de Treffers. Via een snelle counter kwamen de Treffers na 2 minuten op een 1-0 voorsprong. DIO bleef aanvallen, maar de bal wilde maar niet in het doel van de tegenstander belanden.

In het tweede part waren beide ploegen sterk aan elkaar gewaagd. Met mooie snelle aanvallen creƫerden beide ploegen kansen. De DIO-verdediging stond echter als een huis. Tegen het eind van periode twee brak een aanvaller van de Treffers door en deze man kon alleen door een overtreding gestopt worden. Gevolg: een 5-meter worp, waarmee de Treffers op een 2-0 voorsprong kwamen.

3e en 4e periode
In de derde periode gingen onze DIO-jongens de druk opvoeren. Schoten van Damian en Jorrit belanden helaas niet in het Treffers-doel. Rick kreeg nog een paar kansen, maar ook hij kon deze niet verzilveren. In de laatste minuut van het derde part waren het de Treffers die een overtreding nodig hadden om de DIO-aanvallen te stoppen. Vanuit de toegekende 5-meter scoorde Damian snoeihard het eerste DIO-doelpunt. Na aanwijzingen van coaches Aonne en Victor gingen onze jongens in het laatste part fel in de aanval. Zowel Rick, Angelo, Leon en Miguel kregen kansen maar ook de Treffers plaatsten mooie aanvallen. Het lukte beide ploegen echter niet om tot scoren te komen. Periode-tussenstanden en eindstand: 1-0, 2-0, 2-1 en 2-1.

Het was een mooie spannende wedstrijd. Zonder wisselspelers 4 partjes vol aan de bak dwingt respect af! Spelers, coaches en de meegereisde supporters keerden enthousiast huiswaarts. Hopelijk kunnen onze jongens volgende week zaterdag in Eindhoven tegen Nuenen BJ1 de winst naar zich toe trekken.