DIO-waterpolojeugd verliest van nummer drie

15 maart 2022

ETTEN-LEUR – Op 12 maart namen onze jeugdspelers het thuis op tegen De Brabantse Dolfijnen (DBD) uit Best, de nummer drie van de competitie. Beide teams moesten helaas spelers missen door Corona en zeker DIO beschikte daardoor niet over hun sterkste opstelling.

Door Richard de Graaf – 15.03.2022

De eerste twee partjes DBD plaatste de eerste aanval, maar het schot ging gelukkig over. DIO counterde en Jorrit knalde de bal hard in het DBD-doel. Onze jongens bleven mooie aanvallen opzetten en wisten steeds door de DBD-verdediging heen te breken, zonder succes helaas. In de laatste minuut van het eerste partje plaatste DBD een felle aanval en bracht de stand op 1 tegen 1. DIO ging voor hun tweede doelpunt, maar het was DBD die door de DIO-verdediging brak en de 1-2 op het scorebord liet zetten. Partje twee was spannend. De aanvallen gingen over en weer. Keeper Sjoerd liet een paar mooie reddingen zien maar kon niet voorkomen dat DBD nog 3 keer kon scoren. Gelukkig voor DIO scoorden Jorrit en Miguel ook 2 mooie goals, waarmee de stand aan het einde van het tweede part 3 tegen 5 was. Partje 3 en 4 In partje drie ging DBD druk zetten. De aanvallen werden feller en gemener, waardoor ze verder konden uitlopen naar 3-7. De DIO-verdediging moest hard aan de bak en steeds proberen om snel te counteren. Joris kreeg een paar mooie kansen, maar het was Jorrit die het vierde DIO-doelpunt scoorde. Met nog een minuut op de klok lukte het DBD om nog een keer te scoren. De vierde periode brak aan en onze jongens plaatsten een paar mooie aanvallen, maar helaas wilde de bal niet in het DBD-doel belanden. DBD counterde steeds feller en kon verder uitlopen naar 4-10. Het laatste doelpunt van deze mooie wedstrijd was een DIOdoelpunt. Jorrit plaatste de bal snoeihard in het DBD-doel en bracht de eindstand op 5 tegen 10. Periode-tussenstanden en eindstand: 1-2, 3-5, 4-8 en 5-10. Onze jongens hebben naast vechtlust mooi aanvalsspel laten zien. Het geluk zat ze ook deze wedstrijd echter niet mee.

Programma
De volgende wedstrijd is op zaterdag 19 maart tegen Arethusa BJ1 in Oss. Hopelijk kunnen we dan beschikken over een compleet team en dan moet het lukken om de winst naar ons toe trekken!

Wil je meer informatie of wil je een keer vrijblijvend meetrainen? Dat kan! Neem dan contact op met Jelle Heezius, voorzittertcp@gmail.com

 

WIL JIJ LID WORDEN VAN ONZE VERENIGING?

Z&PC DIO

Wij zijn een competitieve sportclub - met onze zwemmers en waterpoloƫrs die op alle niveaus deelnemen aan lokale competitites.
KvK: 40280603
Rek Nr: NL43RABO0114817502