DIO-waterpolojeugd speelt spannende wedstrijd

20 maart 2022

OSS – Op 19 maart reisden de DIO-jeugdspelers af naar Oss om daar de strijd aan te gaan met Arethusa. Helaas waren een aantal DIO-spelers nog ziek, zodat we ook deze wedstrijd maar een wisselspeler hadden.

Door Richard de Graaf – 19.03.2022

De eerste twee partjes
Arethusa veroverde de bal bij het opzwemmen en zette direct een felle aanval in. De DIO-verdediging sloot de gelederen, veroverde de bal en counterde. Sjoerd zag een opening en speelde Rick aan, die de bal snel doorplaatste naar Damian die de bal hard in het Arethusa doel knalde. 0 tegen 1 voor DIO! Arethusa probeerde snel een tegendoelpunt te maken, maar keeper Sjoerd of de DIO-lat zaten steeds in de weg. Rick, Joris en Miguel kregen kansen, maar het was Damian die in de derde minuut de bal hard in het Arethusa doel poeierde. Arethusa probeerde wild door de DIO-verdediging heen te breken. Jorrit was genoodzaakt via een overtreding de opmars van Arethusa te stoppen. Vanuit de man-meer situatie scoorde Arethusa. Rick en Jorrit kregen nog kansen, maar konden deze niet benutten. In het tweede part zette Arethusa alles op alles om de gelijkmaker te maken. DIO-verdedigers Leon, Angelo en Jorrit moesten flink aan de bak. DIO creƫerde mooie kansen maar de schoten van Rick, Joris en Jorrit landden niet in het Arethusa doel. De wedstrijd werd grimmiger. Jorrit moest na zijn derde U20 (overtreding) het water uit waardoor DIO geen wisselspelers meer had. DIO kreeg een 5-meter toegekend, maar helaas blokkeerde de Arethusa keeper het schot van Damian.

Partje 3 en 4
DIO ging goed van start in het derde part. Rick kreeg een mooie voorzet van Joris maar kon helaas niet scoren. Arethusa counterde en hun schot knalde op de kruising van het DIO-doel. Damian speelde Rick aan en Arethusa moest weer een overtreding maken om de aanval te stoppen. Vanuit de toegekende 5-meter scoorde Rick het derde DIO-doelpunt. De thuisploeg liet zich echter niet kennen en gesteund door de grote aantallen thuissupporters gingen ze steeds feller aanvallen. De vermoeidheid sloeg toe bij onze jongens, die zonder wisselspelers de aanvallen moesten pareren. Arethusa scoorde de 2 tegen 3. Damian schoot vervolgens nog op de Arethusa-lat en een schot van Joris ging over. Via een snelle counter maakte Arethusa de gelijkmaker. Partje 4 werd slopend voor onze jongens. Vermoeid lieten ze gaten vallen in de verdediging en ook in de aanval lukte het steeds moeilijker om een aanspeelbare man te vinden. Doelpogingen van Leon en Joris waren niet succesvol en Arethusa voelde dat ze de overwinning konden pakken. Tot de laatste minuut waren beide teams hard met elkaar in gevecht. Met nog maar 30 seconden op de klok, scoorde Arethusa het winnende doelpunt van deze fantastische partij. Periode-tussenstanden en eindstand: 1-2, 1-2, 3-3 en 4-3.

De eerste twee partjes hadden onze jongens duidelijk overwicht in de wedstrijd, maar in partje drie kantelde dit naar Arethusa en zat het venijn, zoals zo vaak, in de laatste minuut waarin Arethusa de winst naar zich toe trok. Onze jongens hebben een mooie wedstrijd gevochten! Met wisselspelers was de uitslag wellicht anders geweest, maar voor nu hebben ze de meegereisde supporters een fantastische wedstrijd laten zien. De volgende wedstrijd is op zaterdag 9 april tegen De Krabben/Hieronymus BJ1 in Roosendaal.

Belangstelling
Wil je meer informatie of een keer vrijblijvend meetrainen? Dat kan! Neem dan contact op met Jelle Heezius, voorzittertcp@gmail.com.

WIL JIJ LID WORDEN VAN ONZE VERENIGING?

Z&PC DIO

Wij zijn een competitieve sportclub - met onze zwemmers en waterpoloƫrs die op alle niveaus deelnemen aan lokale competitites.
KvK: 40280603
Rek Nr: NL43RABO0114817502