PSV maatje te groot voor DIO-waterpolojeugd

26 april 2022

ETTEN-LEUR – Op zaterdag 23 april moesten onze jongens het thuis opnemen tegen PSV. Alle DIO-teams speelden thuis en dus was het SuperSaterday, tevens de laatste wedstrijd van het seizoen.

Door Richard de Graaf – 26.4.2022

Het eerste partje was rommelig. Beide teams waren elkaar aan het aftasten en de aanvallen wisselden elkaar snel af. Zowel Rijk als Jorrit kwamen een paar keer in scoringspositie, maar de schoten gingen over of werden door de PSV-keeper geblokt. PSV counterde steeds snel en zij braken 4 keer succesvol door de DIO-verdediging. In het tweede part herpakten de DIO-jongens zich. De schoten van Jorrit en Rick troffen echter niet het PSV-doel. In de laatste minuut van dit partje kon PSV vanuit een felle counter scoren en hun voorsprong vergroten tot 0-5.

Voor aanvang van het derde part spraken coaches Aonne en Victor de te spelen tactiek door met onze jongens. DIO ging vol in de aanval. Rick kreeg meerdere kansen, maar kon ze helaas niet benutten. Ook Miguel kreeg een schotkans, maar de bal ging helaas over het PSV-doel. PSV counterde steeds snel, maar liep zich vast op de DIO-verdediging. Keeper Sjoerd had een paar mooie reddingen, maar kon niet voorkomen dat PSV uitliep naar 0 tegen 6. DIO bleef echter druk zetten. Onze jongens vochten voor de bal en braken steeds door de PSV-verdediging. PSV moest wel overtredingen maken om onze jongens tegen te houden. Vanuit een toegekende 5-meter worp scoorde Bas het eerste DIO-doelpunt. Na de spelhervatting scoorde PSV in de slotminuut van dit mooie part hun zevende doelpunt.

Ook in de laatste periode van de wedstrijd bleef DIO druk zetten op PSV, en met succes! Joris schoot de bal in het PSV-doel en scoorde het mooie tweede DIO-doelpunt. Onze jongens bleven aanvallen, maar leden te vaak onnodig balverlies en steeds was het dan PSV die daarvan profiteerde. PSV liep verder uit naar 2 tegen 10. Damian knalde de bal nog een keer snoeihard in het PSV-doel, maar het mocht niet meer baten. De DIO-verdediging kon niet voorkomen dat PSV nog 2 keer succesvol door kon breken. Het was een mooie wedstrijd. Lof voor onze DIO-spelers Sjoerd, Angelo, Rijk, Joris, Bas, Damian, Jorrit, Miguel, Leon en Rick die dit seizoen zowel individueel en als team gegroeid zijn. Op naar het nieuwe seizoen. Periode-tussenstanden en eindstand: 0-4, 0-5, 1-7 en 3-12.

Wil je meer informatie of een keer vrijblijvend meetrainen? Dat kan! Neem dan contact op met Jelle Heezius, voorzittertcp@gmail.com.

 

DIO B-jeugd (foto: Richard de Graaf)

WIL JIJ LID WORDEN VAN ONZE VERENIGING?

Z&PC DIO

Wij zijn een competitieve sportclub - met onze zwemmers en waterpoloƫrs die op alle niveaus deelnemen aan lokale competitites.
KvK: 40280603
Rek Nr: NL43RABO0114817502