Waterpolo clinic met Paul Metz groot succes!

28 april 2022
Vrijdag 22 april kregen de waterpolo-spelers van Z&PC DIO een clinic van Paul Metz. Paul Metz is oud-bondscoach waterpolo en trainer/coach van diverse teams geweest. Doordat een van de Waterpolokampen specialisatiedagen niet door kon gaan en daardoor de ingeschreven jeugdspelers van DIO niet naar het kamp konden, had Paul aangeboden om de midvoor-specialisatie bij DIO in een clinic aan te bieden. 20 Fanatieke spelers namen deel en ook de trainers, coaches en pers waren aanwezig.

 

De clinic ging specifiek over de midvoor, de spits van het team. Paul begon met de theorie over de midvoor speler. De DIO-spelers werden meegenomen in de specifieke taken van de midvoor, de mentale voorbereiding en welke fases je in een wedstrijd kan onderkennen voor de midvoor. Steeds als een specifieke situatie was besproken, liet Paul via duidelijke filmpjes zien wat de bedoeling was, zodat de spelers konden zien hoe de technieken in het water moesten worden toegepast.

 

Iedereen wist dat de hoofdtaak van de midvoor het maken van doelpunten is, maar hoe kom je daartoe? Paul ging steeds dieper in op de rol van de midvoor en gaf aan dat de midvoor feitelijk het kompas van de aanval is en daarmee ook de spelverdeling bepaald. Ook ging Paul in op de emotionele controle die een midvoor (en eigenlijk alle andere spelers) moeten hebben. Klagen tegen scheidsrechters heeft geen zin, je verspild energie en trekt toch vaak aan het kortste touwtje. Je kwaad maken op je medespelers als je in positie ligt en toch de bal niet krijgt is ook zo’n voorbeeld van verspilde energie. Energie die je beter voor de volgende aanval kan gebruiken.

 

Na de theorie was het tijd voor de gezamenlijke warming up. Eerst droog op de kant en daarna in het water. De spelers werden onderverdeeld in twee groepen, de meloenen en de kokosnoten. Nadat de spelers waren opgewarmd gingen ze de besproken situaties en technieken oefenen in het water. Steeds liet Paul duidelijk zien wat hij verwachtte, waarna de spelers aan de slag gingen om de technieken onder de knie te krijgen. De DIO-spelers hingen aan Paul zijn lippen en iedereen deed zijn best. Uiteraard werd de clinic afgesloten met een wedstrijd tussen de twee gevormde groepen. Paul liet de spelers specifieke situaties spelen, zodat het in de clinic geleerde meteen kon worden toegepast in de praktijk. Het was een gezellige maar vooral leerzame en intensieve avond die spelers, trainers en coaches nieuwe inzichten gaf in de rol en technieken van de midvoor. De DIO-spelers, coaches en trainers kunnen met het geleerde in toekomstige wedstrijden zeker hun voordeel doen.

Bekijk ook de pagina van Waterpolokampen.nl!

WIL JIJ LID WORDEN VAN ONZE VERENIGING?

Z&PC DIO

Wij zijn een competitieve sportclub - met onze zwemmers en waterpoloërs die op alle niveaus deelnemen aan lokale competitites.
KvK: 40280603
Rek Nr: NL43RABO0114817502