DIO-waterpolojeugd kopje onder in Vlissingen

19 oktober 2022

VLISSINGEN – Op zaterdag 15 oktober ging het DIO-jeugdteam in Vlissingen de strijd aan tegen ZPC De Zeeuwse Kust CG1. Deze keer met wisselspelers!
Door Richard de Graaf – 16.10.2022

ZPC veroverde bij het opzwemmen de bal, plaatste direct een felle aanval en scoorde. Vanuit de spelhervatting speelde Joris de bal aan Leon, die de bal hard in het ZPC-doel knalde. ZPC reageerde fel, brak door de DIO-verdediging en scoorde hun tweede doelpunt. DIO zette alles op alles om tot scoren te komen. Joris, Rick, Leon, Lucas en Thijs kregen doelpogingen, helaas zonder succes. ZPC reageerde steeds met snelle aanvallen, maar de DIO-verdediging stond als een huis. Parmis en Joris vochten hard om balbezit en keeper Sophie had een paar gave reddingen, waarmee DIO kon voorkomen dat ZPC verder kon uitlopen. Rick kreeg op aangeven van Joris nog 2 mooie kansen, maar zijn schoten knalden op de lat of paal van het ZPC-doel. In de laatste 10 seconden van dit partje was het ZPC die wel kon scoren en verder uitlopen naar 3 tegen 1.

In partje 2 was het ZPC die overwicht had. DIO plaatste een wel paar mooie aanvallen, Leon kreeg een paar doelkansen en Joris plaatste een hard afstandsschot, maar de ZPC-keeper gaf geen krimp. Ook keeper Sophie was goed en ze had een paar mooie reddingen, maar via slim spel liep ZPC verder uit naar 6-1. DIO zette in het derde part een mooie aanval op en ZPC moest overtredingen maken om DIO te stoppen. Vanuit de toegekende vrije bal scoorde Rick het tweede DIO-doelpunt. Kort daarna schoot Leon de bal in de handen van de ZPC-keeper en even later knalde Joris de bal hard op de lat. In de laatste minuut van dit partje zette ZPC een aanval op en kwam tot scoren. Leon kreeg in de slotseconden nog een kans, maar zijn schot ging helaas over.

In de vierde periode ging ZPC fel van start. Hun aanvallen werden echter vakkundig opgevangen door Parmis, Sophie, Thijs, Sander en Niec. Joris gaf een mooie voorzet op Leon die de bal hard in het ZPC-doel rammelde. De aanvallen wisselden elkaar nu snel af. Parmis verdedigde fel en keeper Lucas blokte een schot van ZPC. Rick scoorde het vierde DIO-doelpunt en kort daarop was het Joris die de bal snoeihard in het ZPC-doel knalde. ZPC bleef overtredingen maken om de DIO-aanvallen te stoppen. Vanuit een toegekende 5-meter schoot Rick helaas naast. Ook Sander kreeg nog een mooie kans, maar zijn schot landde op de lat. ZPC brak nog een keer door de DIO-verdediging en zij scoorden het laatste doelpunt van de wedstrijd. Periode-tussenstanden en eindstand: 3-1, 6-1, 7-2 en 10-5.

Deze wedstrijd had er meer ingezeten voor onze spelers. De teamspirit was goed, maar het DIO-jeugdteam had het geluk helaas niet aan hun kant. De volgende wedstrijd is op 5 november Bergen op Zoom om 20:05 uur tegen Waterpolo West-Brabant CG1. Lijkt waterpolo jou wat? Kom dan een keer vrijblijvend meetrainen! DIO zoekt altijd naar nieuwe spelers. Voor meer informatie: Jelle Heezius, voorzittertcp@gmail.com

 

WIL JIJ LID WORDEN VAN ONZE VERENIGING?

Z&PC DIO

Wij zijn een competitieve sportclub - met onze zwemmers en waterpoloƫrs die op alle niveaus deelnemen aan lokale competitites.
KvK: 40280603
Rek Nr: NL43RABO0114817502