DIO-waterpolojeugd overklast in Bergen op Zoom

6 november 2022

BERGEN OP ZOOM – Op zaterdag 5 november ging het DIO-jeugdteam in Bergen op Zoom de strijd aan tegen Waterpolo West-Brabant CG1 (WWB), de nummer twee van de competitie!

Door Richard de Graaf – 6.11.2022

WWB zette direct veel druk op onze jongens en meiden en binnen een minuut keken we tegen een 3-0 achterstand aan. DIO zette een mooie aanval op via Leon naar Thijs, maar zijn schot werd helaas geblokt door de WWB-keeper. WWB rook bloed en bleef aanvallen en met succes. Onze spelers werden volledig overklast en WWB kon verder uitlopen naar 6-0. In het tweede part herpakten de DIO-spelers zich en creëerden ze mooie aanvallen. Niec, Sander, Rick en Lucas kregen kansen maar konden ze niet verzilveren. Steeds counterde WWB fel en zij liepen uit naar 10-0. Sander, Jim en Annabella lieten mooi storingswerk zien en Joris kon nog twee keer op het WWB-doel schieten, maar ook zijn schoten landen niet in het WWB-doel. Tot overmaat van ramp scoorde WWB met nog een paar seconden op de klok de 11 tegen 0.

Coaches Aonne en Jorrit moesten iets doen om het tij enigszins te kunnen keren. Ze pasten dan ook de opstelling aan en onze DIO-spelers gingen in partje 3 de strijd aan om de nul van het scorebord te krijgen. Direct zette DIO een mooie aanval op via Rick naar Joris naar Leon en weer naar Joris, maar zijn schot knalde op de WWB-lat. Vanuit de snelle counter scoorde WWB weer. DIO bleef echter aanvallen. Joris gaf een loepzuivere voorzet op Rick, maar zijn taterbal was te zacht. Wederom kon WWB vanuit de counter scoren en direct daarna zette DIO een mooie aanval op. Via Joris en Rick kwam de bal bij Thijs, maar zijn schot werd geblokt door de WWB-keeper. Rick en Niec knalden nog 2 keer tevergeefs op het WWB-doel. Ondertussen had de DIO-verdediging zijn handen vol om de snelle counters van WWB te blokken. Annabella, Sander en Jim vochten letterlijk voor elke bal. Keeper Sophie had een paar fantastische reddingen en voorkwam dat WWB nog verder uitliep. DIO viel aan en WWB moest een overtreding maken op Joris om de DIO-aanval te stoppen. Joris greep zijn kans en knalde in de laatste minuut van het derde part de nul van het scorebord af.

Met 15 tegen 1 begonnen we aan het laatste partje. Keeper Sophie blokte diverse schoten, maar WWB liep verder uit naar 18-1. Daarna kwam DIO goed in het spel te zitten. Via een schitterende lob scoorde Joris het tweede DIO-doelpunt. Kort hierna gaf Lucas een mooie voorzet op Joris, maar de bal wilde niet in het doel. De DIO-verdediging pareerde vervolgens vakkundig een paar WWB-aanvallen. Het was DIO die nu de overhand kreeg en zowel Rick als Leon knalden hun schoten hard in het WWB-doel. Met nog luttele seconden op de klok scoorde WWB het laatste doelpunt van deze wedstrijd. Periode-tussenstanden en eindstand: 6-0, 11-0, 15-1 en 19-4.

De eerste twee partjes werden onze spelers overklast, maar in het derde part kwam de ommekeer en in het vierde part waren ze gelijkwaardig aan de tegenstander. De teamspirit was wederom goed, het team bleef vechtlust tonen en ging niet bij de pakken neerzitten toen ze tegen een grote achterstand aankeken. Nu is het zaak om deze goede punten mee te nemen naar de volgende wedstrijd op 19 november 15:30 uur, thuis tegen SBC2000 CG2 uit Breda.

Lijkt waterpolo jou wat? Kom dan een keer vrijblijvend meetrainen! DIO zoekt altijd naar nieuwe spelers. Voor meer informatie: Jelle Heezius, voorzittertcp@gmail.com.

WIL JIJ LID WORDEN VAN ONZE VERENIGING?

Z&PC DIO

Wij zijn een competitieve sportclub - met onze zwemmers en waterpoloërs die op alle niveaus deelnemen aan lokale competitites.
KvK: 40280603
Rek Nr: NL43RABO0114817502