Koploper maatje te groot voor DIO-jeugd

9 februari 2023

BREDA – Op 4 februari speelde de DIO C-jeugd tegen de koploper van de competitie SBC2000 CG2 uit Breda.
Door Wendy Marijnissen, geredigeerd door Richard de Graaf – 6.2.2023

DIO ging voortvarend van start bij aanvang van de wedstrijd. De eerste aanval van SCB2000 werd dapper afgeslagen. DIO speelde daarna erg aanvallend maar helaas strandden de doelpogingen van Leon, Jim en Joris op de keeper van SBC. SBC kwam daarna op 2-0 voorsprong. Uit een vrije bal scoorde Joris de 2-1 en uiteindelijk sloot SBC het eerste partje af met 3-1.

Ook in het 2de partje hield DIO het aanvallende spel vast. Keeper Sophie redde knap een schot van SBC, waarna Leon in de counter de 3-2 kon scoren. Niec probeerde een tegenaanval af te slaan, maar kon niet voorkomen dat SBC verder uitliep. Een doelpoging uit een 2 meter bal ging, met behulp van een verdediger van SBC, toch in het SBC-doel waarmee de stand op 5-3 kwam. Ondanks een aantal doelpogingen van DIO wist SBC2000 verder uit te lopen naar 8-3.

DIO probeerde het hoge tempo ook in het derde partje vol te houden. Uit een prachtig opgebouwde aanval scoorde Leon direct de 8-4. Door goed verdedigend werk van Parmis, Annabella en Lucas wist SBC maar 1 keer te scoren in het derde partje. Een aanval van DIO, waarbij de bal bij Maurits kwam werd helaas afgeslagen. Daarmee eindigde het derde partje in 9-4.
In het vierde en laatste partje begon SBC2000 aan een eindsprint en werd het spel harder. De vermoeidheid sloeg toe bij DIO en ondanks dat iedereen dapper bleef verdedigen kon SBC2000 flink uitlopen. Periode tussenstanden en eindstand: 3-1, 8-3, 9-4 en 16-4.

DIO kan ondanks het verlies toch tevreden terugkijken op deze wedstrijd. Er werd echt als een team aangevallen en verdedigd en de groei ten opzichte van het begin van het seizoen is duidelijk te zien! Nu op naar de volgende wedstrijd op 25 februari, thuis tegen Waterpolo West-Brabant, de nummer 2 van de competitie.

Heb je interesse in waterpolo? Kom dan een keer kijken of vrijblijvend meetrainen. Nieuwe spelers zijn altijd welkom bij DIO. Voor meer info: Jelle Heezius, voorzittertcp@gmail.com.

WIL JIJ LID WORDEN VAN ONZE VERENIGING?

Z&PC DIO

Wij zijn een competitieve sportclub - met onze zwemmers en waterpoloƫrs die op alle niveaus deelnemen aan lokale competitites.
KvK: 40280603
Rek Nr: NL43RABO0114817502