DIO-jeugd vechtend kopje onder

15 maart 2023

TERNEUZEN – Op zaterdag 11 maart nam het DIO-jeugdteam het op tegen De Schelde CG1. Plaats van het strijdtoneel was Terneuzen. Helaas had DIO wederom geen wisselspelers.
Door Richard de Graaf – 11.03.2023

In het eerste part gingen de teams fel van start. Beide teams creƫerden mooie aanvallen, maar kwamen niet tot scoren. Pas na 3,5 minuut strijd kwam De Schelde op voorsprong. 8 seconden later gaf Rick een loepzuivere voorzet, waarna Leon het eerste DIO-doelpunt in het Schelde-doel knalde. Kort hierna kreeg Joris de bal aangespeeld door Sophie en zijn schot eindigde in het Schelde-doel. De DIO-verdediging probeerde de voorsprong te houden, maar het lukte De Schelde toch om enkele seconden voor het eind van het partje te scoren.

Met een 2-2 stand begonnen de teams aan partje 2. De Schelde kwam snel op voorsprong, maar enkele seconden later gaf Rick weer een mooie voorzet aan Joris, die koel de stand weer gelijk bracht. De Schelde begon aan een serie felle aanvallen. De DIO-verdediging weerde zich kranig en keeper Sophie had een paar fantastische reddingen. Toch brak De Schelde door en liep uit naar 5 tegen 3. DIO counterde wel, maar de schoten van Niec, Leon en Rick werden geblokt of knalden op de doellat. Gelukkig kon Joris aan het eind van het 2e partje de stand op 5-4 brengen.

Het derde part begon rommelig. DIO zette een paar mooie aanvallen op, maar kwam niet tot scoren. De Schelde counterde en scoorden hun 6de doelpunt. Joris speelde Rick aan, die de bal doorspeelde aan Leon, die de bal in het Schelde-doel knalde. Met 6-5 op het scorebord sloeg de vermoeidheid hard toe bij DIO. Parmis en Lucas vochten letterlijk om de bal, maar De Schelde liep verder uit naar 10 tegen 5.

In het laatste partje gaf DIO letterlijk alles. Via Sophie en Rick kwam de bal bij Joris, die koelbloedig de stand op 10-6 bracht. DIO voerde vermoeid de druk op, maar de schoten van Rick en Joris troffen geen doel. Ondanks mooie reddingen van Sophie kon De Schelde uitlopen naar 12-6. Rick wist Joris weer te vinden, die vakkundig zijn 5e doelpunt scoorde. De Schelde counterde en scoorde weer, maar het was Rick die het laatste wedstrijddoelpunt maakte. Periode tussenstanden en eindstand: 2-2, 5-4, 10-5 en 13-8.

Ondanks het verlies kan DIO toch tevreden terugkijken op deze wedstrijd. Zonder wisselspelers hebben ze als team gevochten. Het was een mooie wedstrijd! Nu op naar de volgende wedstrijd op 25 maart, thuis tegen SBC2000 CG1 uit Breda.

WIL JIJ LID WORDEN VAN ONZE VERENIGING?

Z&PC DIO

Wij zijn een competitieve sportclub - met onze zwemmers en waterpoloƫrs die op alle niveaus deelnemen aan lokale competitites.
KvK: 40280603
Rek Nr: NL43RABO0114817502