DIO-jeugd wint doelpuntenfestijn

27 maart 2023

ETTEN-LEUR – Zaterdag 25 maart nam het DIO-jeugdteam het thuis op tegen SBC2000 CG1 uit Breda. Deze keer met wisselspelers. Niemand had vooraf gedacht dat het zo’n gaaf doelpuntenfestijn zou worden!
Door Richard de Graaf – 26.03.2023

Bij het opzwemmen veroverde Leon de bal, legde terug op Joris die een lange voorzet gaf op Rick, waarna Rick in de 13de seconde van de wedstrijd de bal hard in het Bredase doel knalde. Direct plaatste Breda een tegenaanval en maakte de gelijkmaker. Kort daarna schoot Leon op de Bredase doelpaal. SBC viel hierna fel aan en kwam op voorsprong. Na een voorzet van Rick, scoorde Leon het 2de DIO-doelpunt. Beide teams bleven onvermoeid elkaar bestoken met mooie aanvallen. Breda kwam op 2-3 maar weer was het Leon die na een voorzet van Joris de gelijkmaker maakte. Daarna was het de beurt aan Joris. Zijn eerste schot ging helaas over, maar luttele seconden later knalde ook Joris de bal in het Bredase doel.

Met 4 tegen 3 op het scorebord begonnen de teams aan het 2de partje. DIO overheerste dit partje. Via Leon en Joris kreeg Rick de bal, die via een mooie lob de bal over de Bredase keep in het doel legde. Breda counterde en scoorde, maar daarna was DIO in control! Op het middenveld waren Jim, Maurits en Annabella de baas. De DIO-verdediging met Lucas, Joris en Sophie was top. Breda creëerde nog een doelpoging, maar keeper Sophie hield het schot vakkundig tegen. DIO liep verder uit. Rick passeerde de Bredase keep nog 2 keer en Niec scoorde zijn eerste DIO-doelpunt.

Met een riante voorsprong van 8 tegen 4 ging DIO het 3de partje in. DIO zette meteen druk, maar het schot van Joris landde op de Bredase lat. Breda counterde en scoorde. Via Joris en Annabella kwam de bal bij Leon die de 9-5 maakte. Breda gaf niet op en kwam terug tot 9-7. Joris speelde Rick aan die een voorzet gaf aan Niec en BOEM, het 10de DIO-doelpunt stond op het scorebord. Na een voorzet van Rick scoorde Leon kort hierna het 11de DIO-doelpunt. Breda bleef vechtlust tonen en scoren. Zij kwamen terug tot 11 tegen 9.

De laatste periode brak aan. Breda zette alles op alles om de wedstrijd te keren en kwamen terug tot 11 tegen 11. Het werd stuivertje wisselen, de scores volgden elkaar snel op. Niec scoorde zijn 3de DIO-doelpunt en Leon scoorde 3 keer. Met een stand van 15-13 brak de laatste minuut aan. Breda viel furieus aan en bracht de stand op 15-15. De spanning in het zwembad was te snijden! Met nog 10 seconden op de klok scoorde Joris de winning-goal! Periode tussenstanden en eindstand: 4-3, 8-4, 11-9 en 16-15.

Wat een fantastische wedstrijd was dit, spanning tot het eind! Twee teams die aan elkaar gewaagd zijn en fair strijden tot het eind. Niec die zijn eerste hattrick maakt en man-of-the-match Leon die 7 keer scoort! Iedere DIO-speler heeft het maximale geven en met resultaat. Trots gingen supporters, spelers en coaches huiswaarts. De volgende wedstrijd is in Vlissingen op 1 april 16:00 uur. Heb je interesse in DIO-waterpolo? Neem dan contact op met Jelle Heezius, voorzittertcp@gmail.com.

 

WIL JIJ LID WORDEN VAN ONZE VERENIGING?

Z&PC DIO

Wij zijn een competitieve sportclub - met onze zwemmers en waterpoloërs die op alle niveaus deelnemen aan lokale competitites.
KvK: 40280603
Rek Nr: NL43RABO0114817502