DIO-waterpolojeugd weer in competitie

1 februari 2022

ETTEN-LEUR – Zaterdag 29 januari was het dan eindelijk zover! Nadat de competitie ruim 2 maanden geleden was stil gelegd door COVID, mocht onze B-jeugd weer aan de bak tegen DZT62/Lutra uit Deurne.

Door Richard de Graaf – 1/2/2022

Door corona waren diverse spelers thuis in quarantaine. Ons team moest zonder vaste keeper en zonder wisselspelers proberen er het beste van te maken.

Partje 1 en 2
DZT 62/Lutra zette een mooie aanval in en keeper Rick kon niet voorkomen dat DZT 62/Lutra op voorsprong kwam. DIO ging in de tegenaanval en met succes, Jorrit maakte de gelijkmaker. DZT 62/Lutra voerde de druk op, brak door de DIO-verdediging heen en kwam op voorsprong. Vanuit een snelle counter scoorde DZT 62/Lutra de 1 tegen 3 en in de slotseconde van het eerste partje scoorde DZT 62/Lutra hun vierde doelpunt. DZT 62/Lutra ging bij aanvang van het tweede part fel in de aanval en kwam op 1-5 voorsprong. Onze jongens gingen er echter voor en Miguel scoorde vakkundig het tweede DIO-doelpunt. Een mooie voorzet van Miguel bracht Joris in scoringspositie. Joris knalde de bal hard in het doel. De DIO-verdediging moest hard werken, maar kon niet voorkomen dat de ploeg uit Deurne verder uitliep. Tot overmaat van ramp maakte Damian volgens de scheidrechters zijn derde zware overtreding en moest hij het water uit. Vanaf dat moment moesten onze jongens, zonder wisselspelers en een man minder, proberen stand te houden.

Partje 3 en 4
Bij beide teams was duidelijk zichtbaar dat de conditie van de spelers nog niet op peil was, maar zonder wisselspelers en een man minder hadden onze jongens het zwaar. Miguel raakte geblesseerd en moest een paar minuten aan de kant, zodat de tegenstander nog meer de overhand kreeg. Keeper Rick ging steeds mee in de aanval, maar tevergeefs. De DIOdoelpogingen stranden steeds op de lat, de keeper of gingen over. DZT 62/Lutra had wel wisselspelers en overwicht in het water waardoor ze hun voorsprong gestaag konden uitbreiden tot 3-18. Miguel kwam terug in het water en kon nog een keer scoren voor DIO, maar de vermoeidheid sloeg snoeihard toe bij onze jongens. DZT 62/Lutra maakte de wedstrijd af door nog 2 keer te scoren. Eindstand: 4-20.

Berustend in het verlies lieten onze jongens toch grote klasse zien, met een man en even met twee man minder toch door blijven vechten, verdiend een pluim! Volgende uitwedstrijd tegen De Treffers BJ1, op zaterdag 5 februari om 16.45 uur in Rosmalen

WIL JIJ LID WORDEN VAN ONZE VERENIGING?

Z&PC DIO

Wij zijn een competitieve sportclub - met onze zwemmers en waterpoloƫrs die op alle niveaus deelnemen aan lokale competitites.
KvK: 40280603
Rek Nr: NL43RABO0114817502