DIO-waterpolojeugd verliest maar toont veerkracht!

25 november 2022

ETTEN-LEUR – Zaterdag 19 november, SuperSaterday, alle DIO-teams spelen thuis. Het DIO-jeugdteam is klaar om het gevecht aan te gaan met de huidige nummer 2 van de competitie, SBC2000 CG2 uit Breda.

Door Richard de Graaf – 20.11.2022

Het eerste partje begon goed. DIO plaatste een paar mooie aanvallen, maar de schoten van Rick en Joris gingen over. Vanuit de counter lukte het SBC om te scoren. Via Rick en Leon kwam de bal bij Thijs. Ook zijn schot kwam helaas niet in het Bredase doel. SBC profiteerde met felle tegenaanvallen en zij konden uitlopen naar een 0-4 voorsprong.

Bij het opzwemmen in partje 2 was de bal voor DIO. Joris gaf een mooie voorzet aan Rick, maar zijn schot werd door de Bredase keeper geblokt. Kort hierna zette DIO weer de aanval in. Parmis kreeg de bal aangespeeld, Parmis speelde zich mooi vrij maar haar schot landde niet in het Bredase doel. Wederom counterde SBC snel en scoorde hun vijfde doelpunt. Niec kreeg nog een mooie kans, maar ook zijn doelpoging was niet succesvol.

Keeper Sophie had een mooie redding, waarna de bal via Parmis, Maurits en Lucas weer bij Niec kwam. De bal wilde echter niet in het SBC-doel, mede door de sterke Bredase keeper. Niec kreeg nog 2 kansen, maar jammer genoeg niet succesvol. SBC kon wel scoren en liep verder uit. In de slotfase van dit partje plaatste Joris nog een
hard schot, maar ook deze keer zat de Bredase keep in de weg.

Met een achterstand van 0 tegen 8 begon het derde partje. De DIO-verdediging leverde goed werk en blokte een Bredase aanval. Rick speelde Joris aan die loeihard op de Bredase doellat schoot. SBC counterde, maar keeper Sophie verdedigde haar doel vakkundig. Rick kwam in balbezit en na een snelle sprint en schot was het weer die Bredase keep die de bal tegenhield. De Bredase tegenaanval die hierop volgde werd door DIO onderschept en direct zette onze spelers de counter in. Niec kreeg een kans, maar helaas. Kort daarna was het weer de Bredase keeper die een schot van Rick tegenhield. Zo frustrerend dat de bal maar niet in het Bredase doel wilde gaan. SBC maakte gebruik van de situatie en zette in het tweede deel van dit partje felle aanvallen
in. Sander, Annabella en Maurits lieten mooi verdedigingswerk zien, maar Breda liep verder uit naar 0-12. In de slotfase gaf Leon een mooie voorzet op Thijs, maar ook dit schot was niet succesvol.

Het vierde part was spannend. Beide teams bleven onvermoeid elkaar bestoken met mooie aanvallen. SBC scoorde, maar direct daarna knalde Thijs op aangeven van Leon de bal op de Bredase lat. Keeper Sophie speelde super en had een paar mooie reddingen. Sander speelde Joris aan die snoeihard de bal over schoot. Breda kon verder uitlopen naar 0-15. DIO wilde koste wat kost de nul van het scoreboard hebben. Met nog een paar minuten op de klok werd de wedstrijd nog spannender. Rick speelde Joris aan en zijn schot ging hard langs de SBC-keep. Eindelijk de nul van het bord! SBC counterde snel en scoorde nog 2 keer. DIO reageerde met een mooie aanval, maar het schot van Joris werd weer tegengehouden. DIO bleef echter gaan. Joris speelde Rick aan die de bal in het Bredase doel knalde. In de slotfase was het echter SBC die het laatste doelpunt van deze enerverende wedstrijd scoorde. Periode-tussenstanden en eindstand: 0-4, 0-8, 0-12 en 2-18. In elk part gingen onze spelers goed van start. Het geluk zat echter niet mee, maar het team toonde veerkracht en ging niet bij de pakken neer zitten. Nu op naar de volgende wedstrijd op 3 december 15:30 uur, thuis tegen De Schelde CG1.

Lijkt waterpolo jou wat? Kom dan een keer kijken of vrijblijvend meetrainen! DIO zoekt altijd nieuwe spelers. Voor meer informatie: Jelle Heezius, voorzittertcp@gmail.com.

WIL JIJ LID WORDEN VAN ONZE VERENIGING?

Z&PC DIO

Wij zijn een competitieve sportclub - met onze zwemmers en waterpoloƫrs die op alle niveaus deelnemen aan lokale competitites.
KvK: 40280603
Rek Nr: NL43RABO0114817502