DIO-waterpolojeugd komt op stoom!

6 december 2022

ETTEN-LEUR – Op 3 december nam het DIO-jeugdteam het thuis op tegen De Schelde CG1 uit Terneuzen. Met maar een wisselspeler gingen onze jongens en meiden de strijd aan en een strijd werd het zeker!
Door Richard de Graaf 5.12.2022

DIO veroverde de bal en zette een snelle aanval in. Het schot van Joris dat volgde ging helaas niet in het Schelde-doel. De Schelde counterde en scoorde de 0 tegen 1. Kort daarna sloeg De Schelde een DIO-aanval af en kregen zij een schotkans, die vakkundig door keeper Sophie werd tegengehouden. De Schelde kon nogmaals op het DIO-doel schieten. Met succes, zodat ze 0-2 voor kwamen. Rick gaf een voorzet op Joris en die knalde het eerste DIO-doelpunt op het scorebord. De Schelde counterde en liep verder uit naar 1-3. Joris speelde Rick aan en zijn schot ging hard het Schelde-doel in. Kort daarop speelde keeper Sophie de bal naar Joris die een zuivere voorzet gaf aan Leon, waarna Leon de bal in het Schelde-doel knalde. Met een 3-3 stand werd begonnen aan het tweede part. Leon kreeg een kans, maar De Schelde-keeper lag in de weg. DIO viel aan. Rick plaatste de bal naar Leon, die Joris aanspeelde, waarna Joris de bal in het Schelde-doel schoot. De Schelde knokte echter terug en kon 2 keer scoren. Keeper Sophie had een superredding en voorkwam dat De Schelde verder zou uitlopen.

De 3de periode brak aan. Direct na het opzwemmen scoorde Rick het 5de DIO-doelpunt. De Schelde counterde en scoorde de 5 tegen 6. Direct daarna viel DIO aan. Via een voorzet van Joris op Rick werd het 6-6. De Schelde scoorde, maar 20 seconden later maakte Joris de gelijkmaker. DIO veroverde de bal en weer was het Joris die met een lange voorzet Rick in scoringspositie bracht. Rick scoorde via een lobje over de keeper het 8ste DIO-doelpunt. De aanvallen volgden elkaar steeds sneller op. Niec kreeg een kans, maar kon deze niet verzilveren. Rick scoorde nog 2 keer, maar ook De Schelde was succesvol. In het vierde partje bleven beide teams aanvallen. Parmis verzette bergen werk in de verdediging en ook Lucas liet mooi verdedigend werk zien. Leon plaatste de bal naar Maurits die hard op de lat schoot. Via Joris en Rick kwam de bal bij Leon die helaas naast knalde. De Schelde liep uit naar 10-13. Rick scoorde het 11de DIO-doelpunt. De Schelde counterde succesvol, maar direct daarna kon Rick weer scoren. DIO creƫerde nog kansen, maar helaas. Het laatste doelpunt was voor De Schelde. Periode-tussenstanden en eindstand: 3-3, 4-5, 10-11 en 12-15.

Wat hebben onze jongens en meiden gevochten. Wat een gave wedstrijd was dit! Er stond een team dat niet opgeeft en waarvan zowel de trouwe supporters als coaches hebben genoten! Nu op naar de volgende wedstrijd op 10 december in Breda om 14:20 uur tegen SBC2000CG1.

Lijkt waterpolo jou wat? Kom dan een keer kijken of vrijblijvend meetrainen! DIO zoekt altijd nieuwe spelers. Voor meer informatie: Jelle Heezius, voorzittertcp@gmail.com.

WIL JIJ LID WORDEN VAN ONZE VERENIGING?

Z&PC DIO

Wij zijn een competitieve sportclub - met onze zwemmers en waterpoloƫrs die op alle niveaus deelnemen aan lokale competitites.
KvK: 40280603
Rek Nr: NL43RABO0114817502