DIO-waterpolojeugd knokt in Breda

11 december 2022

BREDA – Zaterdag 10 december nam het DIO-jeugdteam het in Breda op tegen SBC2000 CG1. Van deze ploeg hadden ze eerder dit jaar verloren met 7 tegen 17. Dat mocht en zou niet meer gebeuren!
Door Richard de Graaf – 10.12.2022

DIO zette direct een felle aanval in. Joris speelde Leon aan, die de bal hard richting het SBC-doel knalde. De SBC-keep lag helaas in de weg. Via Joris en Leon kwam de bal bij Jim, maar ook zijn schot werd geblokt. Via een snelle counter scoorde SBC. Joris en Leon kregen kansen, maar hun schoten werden door de SBC-keep tegengehouden. Niec kwam in scoringspositie: zijn schot knalde helaas op de SBC-lat. Joris kreeg nog een kans, maar weer zat de SBC-lat in de weg. SBC scoorde nog een keer. In het 2e partje viel DIO direct aan. Rick speelde Leon aan, die Thijs in scoringspositie bracht. De taterbal van Thijs werd door de SBC-keep geblokt. DIO bleef knokken en Leon kreeg een kans, maar de SBC-keep lag weer in de weg. SBC kon vanuit de counter nog 2 keer scoren. Keeper Sophie had een superredding, speelde Rick aan, die een voorzet gaf aan Leon en Leon knalde de 0 van het scorebord. Leon kreeg nog 3 kansen, maar die SBC-keep en -lat hè, die werkten niet mee. In de slotfase van dit partje scoorde SBC nogmaals en bracht de stand op 5-1.

In het 3e part bleef DIO aanvallen. Leon werd een paar keer in scoringspositie gebracht door Rick en door Joris, maar de bal wilde niet in het SBC-doel landden. Lucas, Thijs, Maurits, Jim en keeper Sophie lieten mooi verdedigingswerk zien, maar SBC kon verder uitlopen naar 7 tegen 1. DIO bleef er echter voor gaan. Joris trok een lange sprint naar het SBC-doel en SBC moest een overtreding maken om hem te stoppen. Vanuit de toegekende 5 meter scoorde Joris het mooie 2e DIO-doelpunt. Niec kreeg nog een kans maar helaas. DIO zette snel een aanval op en Joris knalde weer op de SBC-keep. Vanuit de counter scoorde SBC helaas. Hierna gaf Joris een mooie voorzet op Rick, die de bal snoeihard in het SBC-doel knalde. In het 4e partje scoorde SBC snel, maar het was DIO die domineerde. Rick schoot hard op de lat, maar even later scoorde hij via een mooie lob over de SBC-keep de 9 tegen 4. Rick kon hierna nog 2 keer zo scoren. SBC counterde en scoorde. Schoten van Rick en Joris gingen over of op de SBC-lat. Via Joris en Rick kwam de bal bij Leon, die het 7e DIO-doelpunt scoorde. Met nog 1 seconde op de klok scoorde Joris het laatste doelpunt van deze mooie wedstrijd. Periode-tussenstanden en eindstand: 2-0, 5-1, 8-3 en 10-8.

DIO had kunnen winnen! Ze domineerden de wedstrijd en vooral in het laatste part kwamen onze spelers op dreef. Alle lof voor de beide keepsters die een topwedstrijd hebben gespeeld! De volgende wedstrijd is 14 januari, thuis tegen ZPC De Zeeuwse Kust om 15:30 uur.

Lijkt waterpolo jou wat? DIO zoekt altijd nieuwe spelers, dus kom een keertje kijken of meetrainen. Voor meer informatie: Jelle Heezius, voorzittertcp@gmail.com.

WIL JIJ LID WORDEN VAN ONZE VERENIGING?

Z&PC DIO

Wij zijn een competitieve sportclub - met onze zwemmers en waterpoloërs die op alle niveaus deelnemen aan lokale competitites.
KvK: 40280603
Rek Nr: NL43RABO0114817502