Z&PC DIO organiseert succesvolle masterwedstrijd in Etten-Leur

6 november 2023
ETTEN-LEUR – Op zondag 5 november 2023 stond zwembad de Banakker toneel voor de masterwedstrijd deel 5 van de zuidelijke cirkel. Er waren 125 deelnemer, wat goed is voor ruim 350 starts en 27 estafettes. En dan niet te vergeten alle officials en vrijwilligers. Een drukke bedoeling dus in het zwembad in Etten-Leur.
Vanuit het zwemteam van Richard Rens waren er 4 deelneemsters, Susanne van der Linden, Joëlle Vaes, Jolanda Post en Ramona Noordermeer hebben zich in hun wedstrijdbadpak gehesen om te meten waar ze momenteel staan. Susanne beet de spits af op haar favoriete 100m schoolslag, en was tevreden met het resultaat op de klokken gezien een lichte blessure. Later dook ze het water in voor de 200m vrije slag, een afstand die ze niet vaak zwemt. Met extra aanmoedigingen van de voorzitter, Peter Lauwen, wist ze onder haar streeftijd te duiken. Joëlle had veel extra aanmoedigingen aan de rand van het bad, haar moeder, vriend, zus, zwager en kleine neefje supporterde haar naar een nieuw persoonlijk record op de 200m vrije slag. Op de 100m wisselslag zwom ze in een goed verdeelde race naar een erg strakke tijd. Jolanda klom weer voor het eerst tijdens een wedstrijd op het startblok na de geboorte van haar tweede zoon. Dit ging naar eigen zeggen “boven verwachting goed”. De 100m wisselslag wist ze een stuk sneller te zwemmen dan dat ze verwacht had. Voor Ramona was het ook een poos geleden dat ze geracet had, gezien een knie blessure. Zij zwom ook de 100m wisselslag en wist zoals vooraf besproken elke baan te knallen. Dit resulteerde in een mooie tijd op de stopwatch en een goed gevoel om weer verder op te bouwen.
Als afsluiter mochten de dames allemaal nog 1 baan zo hard ze konden in de estafette, 4x25m wisselslag. Coach Richard gaf vooraf de opdracht om 1.08 te zwemmen. Joëlle sprintte weg op de 25m rugcrawl, waarna Susanne het overnam op de schoolslag, Jolanda hield het tempo goed hoog op de vlinderslag en Ramona finishte snel op de borstcrawl. Zo braaf de dames zijn resulteerde dit natuurlijk in een tijd van 1.08.
De voorzitter van de officials van regio zuid, Hans van de Weijenberg, nam in de pauze de speakerset van Heino van Eekelen over om 3 officials extra te bedanken. José van der Linden van Z&PC DIO, Piet Schijvenaars en Wouter van der Stelt werden gehuldigd, omdat ze al 25 jaar official zijn. José heeft zich al deze jaren ingezet als tijdwaarnemer, jury, starter en kamprechter. Gefeliciteerd met jouw jubileum José.
Na de wedstrijd was er ook nog een extra bloemetje, uit de handen van Peter, voor wedstrijdorganisator Iny Post. Hij wilde de waardering voor het vele werk van de wedstrijdorganisatie niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Iny benoemde nogmaals dat dit ook niet lukt zonder de vrijwilligers, deze zondag waren we extra blij met de hulp van Melissa Tamerus die de kaartjes ophaalsters, Jada, Kylie, Jolijn, Sophie en Indy goed wegwijs maakte. Ook Anna-Marie, Ramona en Marielle zorgden dat de wedstrijd goed verliep. Allen bedankt!
Op naar de volgende wedstrijd voor Z&PC DIO, dit is volgende week zondag in Rucphen tijdens de tweede ronde van de competitie. Alvast veel plezier en succes voor iedereen.

WIL JIJ LID WORDEN VAN ONZE VERENIGING?

Z&PC DIO

Wij zijn een competitieve sportclub - met onze zwemmers en waterpoloërs die op alle niveaus deelnemen aan lokale competitites.
KvK: 40280603
Rek Nr: NL43RABO0114817502